Fotografija: Uređaj se nalazi u bjelovarskoj Gradskoj upravi/ Foto: Deni Marčinković/Grad Bjelovar
Galerija
Uređaj se nalazi u bjelovarskoj Gradskoj upravi/ Foto: Deni Marčinković/Grad Bjelovar

Od sada u bjelovarskoj Gradskoj upravi možete aktivirati mobilni digitalni identitet

Pomoću aplikacije Certilia ostvaruje se mogućnost pristupanja portalu eGrađani putem mobitela, a kvalificiranim elektroničkim potpisom moguće je potpisivati dokumente, kažu iz GradaU bjelovarskoj Gradskoj upravi postavljan je uređaj na kojem je moguće aktivirati eOsobnu i mobilni digitalni identitet, javljaju iz Grada.

- Kako bismo bili ukorak s najnovijim standardima, pozivamo sve građane da u prostoru Gradske uprave Grada Bjelovara, na ulazu kod porte, aktiviraju certifikate na svojim elektroničkim iskaznicama, zatraže mobilni identitet te putem mobilne aplikacije Certilia ostvare mogućnost pristupanja portalu eGrađani putem mobitela. Naravno, kvalificiranim elektroničkim potpisom moguće je potpisivati dokumente. Nakon aktivacije MobileID više neće trebati čitač, poručuju iz Grada.

e-osobna/ Foto: MUP RH
e-osobna/ Foto: MUP RH

Dodaju i to da je za cijeli postupak potrebna je osobna iskaznica s čipom, PIN omotnica i mobitel.

- U slučaju gubitka inicijalnih podataka za registraciju i aktivaciju (PIN omotnica), nove se mogu zatražiti u policijskoj upravi te na jednostavan način aktivirati eOsobnu i ostvariti pristup digitalnim uslugama uz najvišu razinu sigurnosti. Projekt digitalne osobne iskaznice financira Europska unija iz fonda NextGeneration EU, poručuju iz bjelovarske Gradske uprave.

Sve informacije pogledajte OVDJE, a u nastavku pogledajte video upute.

eOsobne iskaznice 

MobileID 

Prijave u sustav e-građani

Dodajmo, uređaj za aktiviranje elektroničke osobne iskaznice nalazi se u samom predvorju gradske uprave, a aktivirati eOsobnu možete svakoga radnog dana od 7 do 15 sati.

Za cijeli postupak potrebna je osobna iskaznica s čipom, PIN omotnica i mobitel. U slučaju gubitka inicijalnih podataka za registraciju i aktivaciju (PIN omotnica), novi se mogu zatražiti u policijskoj upravi.

-Dođite u predvorje Gradske uprave i izradite si eOsobnu te ostvarite brojne pogodnosti. Niste li sigurni hoćete li to znati, ne brinite, tu je Filip, student Računarstva na Veleučilištu u Bjelovaru koji će vam priskočiti u pomoć u izradi digitalnoga dokumenta, poručuju iz Grada.

Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar