Fotografija: Nataša Vibiral, voditeljica Stručnog vijeća ravnatelja srednjih škola BBŽ, župan Damir Bajs i Ivana Hanić, voditeljica Stručnog vijeća ravnatelja osnovnih škola BBŽ/Foto: Deni Marčinković
Nataša Vibiral, voditeljica Stručnog vijeća ravnatelja srednjih škola BBŽ, župan Damir Bajs i Ivana Hanić, voditeljica Stručnog vijeća ravnatelja osnovnih škola BBŽ/Foto: Deni Marčinković

Od ponedjeljka se svi osnovnoškolci i maturanti vraćaju u školske klupe

Predstavnici Bjelovarsko-bilogorske županije i Stožera donijeli su odluku da će online nastavu i dalje pohađati učenici prva tri razreda četverogodišnjih škola, odnosno prva dva razreda trogodišnjih školaSvi osnovnoškolci i maturanti u Bjelovarsko-bilogorskoj županije od ponedjeljka 1. veljače nastavu će pohađati u školi, potvrđeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Također, predstavnici Županije i Stožera donijeli su odluku da će online nastavu i dalje pohađati učenici prva tri razreda četverogodišnjih škola, odnosno prva dva razreda trogodišnjih škola.

Podsjetimo, Mojportal.hr još jučer je objavio ove informacije koje su danas potvrdili bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs te voditeljice Stručnih vijeća ravnatelja srednjih i osnovnih škola BBŽ Nataša Vibiral i Ivana Hanić. 

Najbolje rješenje

- Učenici srednjih škola koji ne pohađaju završne razrede nastavu će pratiti po modelu online još minimalno dva tjedna. Mišljenja sam da je nastava koja se održava u razredima najbolji oblik obrazovanja. Vjerujem da ćemo uskoro moći dopustiti svim školarcima da nastavu prate u školi, istaknuto je župan Damir Bajs.

Dodao je i to da je ova odluka donesena u suradnji s predstavnicima Ministarstva znanosti i obrazovanja, županijskim epidemiolozima te ravnateljima škola. 

Praktični dio nastave

- Sretni smo što se epidemiološka situacija poboljšava te smo u mogućnosti učenicima završnih razreda osigurati održavanje nastave u školi. Što se tiče tih učenika u strukovnih školama, treba reći da oni u završnoj godini imaju najviše vježbi te moraju obavljati i praktični dio nastave, koji je putem online nastave poprilično zahtjevan, rekla je Nataša Vibiral, voditeljica Stručnog vijeća ravnatelja srednjih škola Bjelovarsko-bilogorske županije te dodala da će ova odluka od profesora zahtijevati dodatnu prilagodbu jer će dio učenika nastavu pratiti po modelu A, a dio po modelu C. 

- Povratak učenika osnovnih škola u razrede radosna je vijest za sve nas i nadam se da će se to uspjeti provesti sve do kraja nastavne godine. Treba napomenuti i to da će prijevoz učenika biti organiziran uz poštivanje svih epidemioloških mjera, a mjere će se poštivati i unutar škole, rekla je Ivana Hanić, voditeljica Stručnog vijeća ravnatelja osnovnih škola Bjelovarsko-bilogorske županije.