Fotografija: Spremnici su za korisnike potpuno besplatni/Foto: Darkom Daruvar
Galerija
Spremnici su za korisnike potpuno besplatni/Foto: Darkom Daruvar

Od ponedjeljka kreće podjela žutih, plavih i smeđih kanti na daruvarskoj Kalvariji

Uz osobno preuzimanje, korisnici mogu zadužiti i drugu osobu koja će u njihovo ime preuzeti spremnike, a ta druga osoba će upisati svoj OIB i dati svoj potpis, kažu iz DarkomaDaruvarsko komunalno poduzeće Darkom nastavlja s podjelom spremnika za koristan otpad. Ovog tjedna žute, plave i smeđe kante dijelile su se u naselju Livade te dijelu Radićeve ulice, a od ponedjeljka, 29. studenog, na redu je naselje Kalvarija.

Plavi spremnici namijenjeni su prikupljanju papira/Foto: Darkom Daruvar
Plavi spremnici namijenjeni su prikupljanju papira/Foto: Darkom Daruvar

- Spremnike će tako dobiti stanovnici ulica Žrtava Fašizma, Dubravka, Marina Držića, Voćarska, Ruđera Boškovića, Češke brigade, Ljudevita Posavskog, Andrije Hebranga, P. P. Njegoša, Poljane, Njivice, Daruvarskog odreda, Nikole Tesle, A. K. Miošića, D. Domjanića te L. Botića, poručili su iz Darkoma.

Osobno preuzimanje

Dodaju i to da će se spremnici dijeliti po kućanstvima od 8 do 14 sati, a od 14 do 17 sati isti će se moći osobno preuzeti u Ulici Ruđera Boškovića (kod dječjeg igrališta). Raspored ostalih naselja, odnosno gradskih kvartova bit će naknadno objavljen na Internet i Facebook stranici poduzeća.

Žute kante su za prikupljanje plastike/Foto: Darkom Daruvar
Žute kante su za prikupljanje plastike/Foto: Darkom Daruvar

- Za sve informacije ili upite možete nam se obratiti putem elektroničke pošte na e-mail adresu: otpad@darkom-daruvar.hr ili putem kontakt broja: 091 6440 180. Isključivo odvojenim prikupljanjem otpada i njegovim iskorištavanjem, našoj djeci ostavit ćemo ljepši i čišći okoliš. Za ljepši Daruvar, kazali su u daruvarskom komunalnom poduzeću.

Zaduženje druge osobe

Podsjetimo, pri preuzimanju spremnika obvezan je potpis, a spremnici se daju samo korisnicima koji koriste uslugu odvoza MKO. Uz osobno preuzimanje, korisnici mogu zadužiti i drugu osobu koja će u njihovo ime preuzeti spremnike, a ta druga osoba će upisati svoj OIB i dati svoj potpis. Korisnik koji ima dva zelena spremnika dobiva po jedan spremnik za koristan otpad.

Bit će podijeljeno ukupno 2290 spremnika za biootpad/Foto: Darkom Daruvar
Bit će podijeljeno ukupno 2290 spremnika za biootpad/Foto: Darkom Daruvar

Nadalje, ako korisnik nije u mogućnosti preuzeti gore navedene spremnike u naznačenom terminu, nakon podjele u tom području može iste preuzeti na lokaciji Reciklažnog dvorišta u Daruvaru, Josipa Kozarca 23, u neposrednoj blizini komunalnog društva Darkom, u radnom vremenu; pon - pet: 14:00 – 16:00 i sub: 9:00 – 13:00 sati.