Fotografija: Komemoracija kod Spomenika braniteljima Daruvara/ Foto: Grad Daruvar/Predrag Uskoković
Galerija
Komemoracija kod Spomenika braniteljima Daruvara/ Foto: Grad Daruvar/Predrag Uskoković

Od petka do nedjelje obilježava se Dan branitelja Grada Daruvara. Evo cijelog programa

Osim komemoracija i odavanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima, organizatori su pripremili i kulturno-zabavni programTrodnevnim programom i to od petka, 15. rujna do nedjelje, 17. rujna obilježit će se Dan branitelja Grada Daruvara te zajednička akcija oslobađanja vojarne "Polom".

Program započinje u petak u 11.30 sati kada će u daruvarskoj kinodvorani "30. svibnja" biti održan sat povijesti za učenike osnovnih i srednjih škola. 

Film o prvom hrvatskom predsjedniku/ Foto: Grad Daruvar
Film o prvom hrvatskom predsjedniku/ Foto: Grad Daruvar

Na istom mjestu, ali u 18 sati bit će prikazan dokumentarni film Jakova Sedlara "Bilo jednom u Hrvatskoj", koji govori o prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, a kojeg utjelovljuje dvostruki oskarovac Kevin Spacey.

Oslobađanja vojarne "Polom"

Idućeg dana, u subotu, program počinje od 9 sati kada je na Sportskom ribnjaku jezero predviđeno sportsko druženje branitelja. Sat vremena kasnije na središnjem daruvarskom trgu nastupit će mažoretkinje Da-Me i Gradski puhački orkestar.

Također, u 10 sati u Kipu će započeti komemoracija za hrvatskom branitelju Josipu Pleši, dok će u 10 i 30 u Doljanima biti komemoracija svim hrvatskim braniteljima.

Subotnji koncert/Foto: Grad Daruvar
Subotnji koncert/Foto: Grad Daruvar

Istog dana u 19 u daruvarskom kinu nastupit će mješovita pjevačka skupina "MedjuWodje" iz Garešnice.

Dan branitelja Grada Daruvara

Zadnji dan trodnevnog programa proteći će u obilježavanju Dana branitelja Grada Daruvara i to svetom misom za sve poginule branitelje u Crkvi Presvetog Trojstva s početkom u 9 sati, nakon koje će, u 10 sati, kod Spomenika braniteljima Daruvara, u parku Antuna Jankovića biti održana komemoracija hrvatskim braniteljima. 

Program trodnevnog obilježavanja Dana branitelja Grada Daruvara/ Foto: Grad Daruvar
Program trodnevnog obilježavanja Dana branitelja Grada Daruvara/ Foto: Grad Daruvar

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku