Fotografija: Foto: MojPortal
Galerija
Foto: MojPortal

Od lutaka zijevalica do kvizova i igraonica: Praznici u bjelovarskoj knjižnici sve su, samo ne dosadni!

Osim popularnih tečajeva, tijekom cijeloga ljeta na Dječjem odjelu isplanirali su i čitav niz drugih aktivnosti, kao što su popularni kvizovi, igraonice za najmlađe, Knjigogled – preporuke knjiga i sl.Sve je spremno za još jedno „Ljeto u knjižnici“, i to na Dječjem odjelu Narodne knjižnice „Petar Preradović“ u Bjelovaru. Kao i svake godine do sada, vrijedne bjelovarske knjižničarke dale su si truda te osmislile bogat program za ljetne praznike u čijoj provedbi će im pomoći i njihovi korisnici – i bivši i sadašnji. Naime, u središtu ljetnog programa i ove godine jest popularni projekt „Što znam ja, znat ćeš i ti“.

Dugogodišnja tradicija

- Riječ je o programu koji u knjižnici provodimo već 15-ak godina, u sklopu kojega djeca, članovi naše knjižnice, određena svoja znanja i vještine prenose drugoj djeci. Tijekom svih ovih godina imali smo priliku uživati u različitim tečajevima i radionicama, od kulinarskih, glumačkih, tečajeva samoobrane, crtanja stripa i sličnih – otkriva voditeljica Dječjeg odjela bjelovarske knjižnice Branka Mikačević.

Bjelovarski mališani obožavaju svoju knjižnicu/Foto: Slavica Trgovac Martan
Bjelovarski mališani obožavaju svoju knjižnicu/Foto: Slavica Trgovac Martan

Dodaje kako na radionice i programe sada već dolaze djeca prvih „predavača“, otprije 15-ak godina. U sklopu programa „Što znam ja, znat ćeš i ti“, i ove godine provest će se četiri radionice. Prvi na rasporedu je tečaj glume koji će od 1. do 12. srpnja voditi mladi glumci Lena Alebić, Jan Bradić, Danijel Bajsić, Lara Smrček i Jakov Kurtanjek. Nakon toga, polaznici knjižnice imat će priliku naučiti izrađivati lutke zijevalice. Tome će ih od 15. do 19. srpnja učiti Sara Škojo.

I ove godine u planu su aktivnosti u Boho parku/ Foto: Narodna knjižnica Petar Preradović
I ove godine u planu su aktivnosti u Boho parku/ Foto: Narodna knjižnica Petar Preradović

- I u kolovozu imamo dva tečaja. Od 6. do 16. kolovoza Klara Kristić učit će nas kako izrađivat origami. Riječ je o tehnici koju djeca obožavaju tako da vjerujem da će i ovoga puta biti vrlo zabavno i zanimljivo. Nakon toga, od 19. do 23. kolovoza na rasporedu je korisnicima već poznati Lorin kreativni kutak koji će voditi Lora Kalem – najavljuje Mikačević.

Druženje u Boho parku

Osim popularnih tečajeva, tijekom cijeloga ljeta na Dječjem odjelu isplanirali su i čitav niz drugih aktivnosti, kao što su popularni kvizovi, igraonice za najmlađe, Knjigogled – preporuke knjiga i sl.

- I ove godine u planu su naša redovna druženja s građanima u Boho parku, bit ćemo ondje svake subote u deset sati. Svi su dobrodošli da nam se pridruže na našim čitaonicama i radionicama koje slijede nakon toga. U Boho parku ćemo održati i književni susret s popularnom književnicom Ines Marciuš Kruljac, idući petak, 5. srpnja – najavljuje Mikačević.

Dodaje kako bi u bogatom programu svako dijete u gradu trebalo pronaći nešto za sebe.

- Podsjećam i kako knjižnica tijekom ljeta radi skraćeno, od 7 do 15 sati, a tijekom ljetnih praznika svi korisnici mogu posuditi čak pet knjiga – napominje naša sugovornica.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!