Fotografija: Okupljeni izlagači na 20. po redu izložbi vina u Velikom trojstvu/Foto: Senka Jandrašinčec
Galerija
Okupljeni izlagači na 20. po redu izložbi vina u Velikom trojstvu/Foto: Senka Jandrašinčec

Od 123 uzorka vina Bilogorskog kraja, čak 43 su zlatna, a šampion izložbe je OPG Belec

Ovo je događanje bilo uvertira Gulašijadi koja se u Velikom Trojstvu održava za dva dana, a za koju se već dosad prijavilo čak 40 ekipaVELIKO TROJSTVO – Zbog dobro znanih nam razloga s godinu dana zakašnjenja održana je jubilarna, 20. Izložba vina Bilogorskog kraja u organizaciji Udruge vinogradara, vinara i voćara Trojstvo iz Velikog Trojstva. Od pristiglih 123 uzorka vina i alkoholnih pića, čak 43 vina proglašena su zlatnima što je dokaz kako se u okolici Velikog Trojstva rade sve kvalitetnije kapljice.

Iskusni enolozi

-Šampion izložbe je OPG Belec i to s mješavinom bijelih sorti, šampion udruge je Jurica Stankić s graševinom dok je šampion Općine Veliko Trojstvo Slavko Dolenčić također s mješavinom bijelih sorti – kazala nam je Senka Jandrašinčec, predsjednica Udruge dodavši kako su vina ocjenjivali enolozi koji su za tu prigodu stigli iz Zagreba.

Pristiglo je 123 uzorka vina i alkoholnih pića/Foto: Senka Jandrašinčec
Pristiglo je 123 uzorka vina i alkoholnih pića/Foto: Senka Jandrašinčec

Inače, ovo je 20. po redu Izložba vina. Da korona vinarima nije poremetila planove, bila bi 21., no i ovako su zadovoljni, kaže nam Senka i priznaje kako su se svi veoma razveselili popuštanju mjera i dozvolama za ponovnim okupljanjima pa makar i ne u velikom broju kao što je to nekada bilo.

Predsjednica Udruge s nagrađenim vinarima/Foto: Senka Jandrašinčec
Predsjednica Udruge s nagrađenim vinarima/Foto: Senka Jandrašinčec

Rekordan odaziv

-Ovo je svojevrsna uvertira za Gulašijadu koju pripremamo za dva dana. Dosad imam potvrđeno čak 40 ekipa i prema svemu sudeći bit će to jedan divan dan koji će obilovati odličnom hranom, ali i druženjem na otvorenom – priznaje nam Senka koja se i sama veoma veseli ovom događanju, koje će se baš kao i Izložba vina, održati u dvorištu Etno kuće u Velikom Trojstvu.

Medalje za vinare/Foto: Senka Jandrašinčec
Medalje za vinare/Foto: Senka Jandrašinčec