Fotografija: Vaga u Patkovcu jedina je stočna vaga u na području Bjelovara koja se redovno koristi/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Vaga u Patkovcu jedina je stočna vaga u na području Bjelovara koja se redovno koristi/ Foto: Deni Marčinković

Obnovljena nadstrešnica nad jedinom stočnom vagom koja se redovno koristi u Bjelovaru

"U Patkovcu nam je ostalo riješiti još jedino cestu i javno obećajem da će se ona napraviti iduće godine", kaže HrebakGrad Bjelovar uložio je 25 tisuća eura i obnovio nadstrešnicu nad stočnom vagom u Patkovcu. Podsjetimo, nadstrešnicu je u veljači prošle godine srušio olujni vjetar, a pored toga, obnovljeno je i pročelje prostorije za vaganje te je postavljena nova rasvjeta.

- Nastavljamo ulaganja u Mjesni odbor Patkovac. Nažalost, ovo je jedina stočna vaga koja se redovno koristi na području grada, što dovoljno govori o stanju u poljoprivredi. Ostalo nam je još riješiti pitanje cesta, a to ćemo napraviti iduće godine. Naime, predsjednik Mjesnog odbora Josip Galović izuzetno je uporan čovjek i gotovo svakodnevno zove, tako da javno obećajem da će se ta cesta napraviti iduće godine, poručio je Hrebak.

Dario Hrebak i Josip Galović/ Foto: Deni Marčinković
Dario Hrebak i Josip Galović/ Foto: Deni Marčinković

Podsjetimo, riječ je o cesti koja bi trebala služiti kao alternativa mostu, koji je uništen velikim prometom kamiona i šlepera, o čemu smo već pisali OVDJE.

Zadovoljstvo danim obećanjem iskazao je i sam Galović.

- Prvenstveno se zahvaljujem na izgradnji nadstrešnice. Naime, vaga je jako bitna za mještane Patkovca, ali i svih okolnih mjesta. Zbog danog obećanja više sam nego zadovoljan i doista vjerujem da će to ispuniti. Inače, ta cesta je najistočnija cesta grada Bjelovara. Nadam se da će do kraja mandata biti gotov i nogostup, poručio je Josip Galović.

Vrijednost nadstrešnice iznosi 25.000 eura/ Foto: Deni Marčinković
Vrijednost nadstrešnice iznosi 25.000 eura/ Foto: Deni Marčinković

Inače, stočni sajam već dugi niz godina vodi Marija Birt, koja tvrdi da ponude, kao i potražnje još uvijek ima.

- Dolaze ljudi. Prodaja je jednaka kao i prošlih par godina, dok su cijene ipak nešto niže. Odojci su oko 3,5 eura, bikovi oko tri, krave i krmače dva eura, a bekoni od 2,5 do 3 eura, poručila je Birt.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!