Fotografija: Foto: Compas
Galerija
Foto: Compas

Obitelji Nagy iz Marinog Sela ponijela titulu za najljepšu božićnu okućnicu na lipičkom području

Svi sudionici nagrađeni su bonom od 50 eura za svoj trud, dok je pobjednička obitelj dobila bon od 100 euraU zgradi lipičke Gradske uprave, 18. siječnja, održana je svečana dodjela priznanja i nagrada sudionicima ovogodišnjeg natječaja za najljepšu zimsku, odnosno božićnu okućnicu Grada Lipika. Na događaju su prisustvovali gradonačelnik Vinko Kasana, direktor Turističke zajednice Grada Lipika Hrvoje Kovačić, te članovi Mjesnog odbora Lipik Bore Tutić i Alen Tutić, koji su zajedno s direktorom Kovačićem činili žiri natjecanja, piše Compas.

Ove godine, devet sudionika iz Kukunjevca, Lipika, Marinog Sela i Poljane sudjelovalo je u akciji pod nazivom "Najljepša božićna okućnica 2023."

Devet kandidata

Među njima su bile obitelji Borovičkić (Poljana), Dujmović (Poljana), Majdandžić (Kukunjevac), Mirković (Lipik), Milas (Marino Selo), Nagy (Marino Selo), Spasojević (Poljana), Tunjić (Poljana) i Zorbas (Lipik). Neki od njih već su sudjelovali u prethodnim godinama, dok su drugi prvi put predstavili svoje božićno uređene okućnice.

Direktor Turističke zajednice Grada Lipika, Hrvoje Kovačić, srdačno je pozdravio sve sudionike te im zahvalio na trudu i doprinosu koji su dali kako bi Lipik ponovno postao prepoznatljiva zimska turistička destinacija. Kako je istaknuo, Lipik je jedinstven u našoj županiji jer se ovakav natječaj tradicionalno održava samo na području našeg grada. Prije same dodjele priznanja, gradonačelnik Vinko Kasana naglasio je da je cilj ove akcije potaknuti građane na sudjelovanje u uljepšavanju Lipika tijekom božićnog razdoblja.

"Uz sav trud koji ulažemo kako bi uljepšali sva naša naselja, taj cilj se ne može u potpunosti postići ako se u njegovo ostvarenje ne uključe i građani", istaknuo je gradonačelnik, pohvalivši trud svih sudionika. Također, najavio je kako će sljedećeg adventa biti ukrašen i obnovljeni lipički perivoj koji će ponovno zasjati u punom sjaju kao i prethodnih godina, ali i čitav grad.

Nagrade za najbolje

Stručni žiri, sastavljen od direktora TZ Hrvoja Kovačića, predsjednika MO Lipik Bore Tutića i člana Alena Tutića, obišao je prijavljene okućnice kako bi utvrdio autentičnost lokacija i priloženih fotografija. Glasovi prijatelja obitelji, koji su putem Facebook stranice Turističke zajednice Grada Lipika glasali za njihove okućnice, također su uzeti u obzir prilikom odabira pobjednika.

Najljepšom okućnicom proglašena je ona obitelji Nagy iz Marinog Sela, koja je već ranije bila pobjednik sličnih akcija. Svi sudionici nagrađeni su bonom od 50 eura za svoj trud, dok je pobjednička obitelj, osim bonom od 100 eura, ponijela i titulu "Najljepše okućnice".

Foto: Compas
Foto: Compas

Ovaj događaj svake godine potiče zajedništvo među građanima Lipika te ističe važnost uljepšavanja okoliša tijekom blagdanskog razdoblja. S nestrpljenjem se očekuje sljedeća božićna sezona kada će obnovljeni perivoj i najljepše okućnice zajedno pridonijeti čaroliji adventa u Lipiku, piše Compas.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!