Fotografija: Višnja i Zdravko Pevec i Dario Hrebak na otvorenju/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Višnja i Zdravko Pevec i Dario Hrebak na otvorenju/ Foto: Deni Marčinković

Obitelj Pevec u Bjelovaru otvorila trgovinu u garaži iz koje su započeli svoj put

U svibnju 1990., kada smo na ovom mjestu otvarali prvu trgovinu, nismo ni sanjali da bi mogli imati dvije ili tri trgovine, a kamoli da ćemo postati vodeći trgovački centar u Hrvatskoj, kaže Zdravko PevecVišnja i Zdravko Pevec danas su u garaži obiteljske kuće u Istarskoj ulici u Bjelovaru otvorili drugu trgovinu u sklopu svog novog poduzetničkog puta. Kako je i sam Zdravko kazao, otvaranje ove trgovine za njih je posebno emotivno, jer su upravo na tom mjestu prije 32 godine započeli svoju karijeru. 

Trgovina se nalazi u garaži iz koje su krenuli/ Foto: Deni Marčinković
Trgovina se nalazi u garaži iz koje su krenuli/ Foto: Deni Marčinković

- Danas mi je sretan dan i stvarno sam opušten. Iako smo trgovinu u Vrbovcu već otvorili, ovo je sada doista ponovni početak. U svibnju 1990., kada smo na ovom mjestu otvarali prvu trgovinu, nisam ni sanjao da bi mogli imati dvije ili tri trgovine, a kamoli da ćemo postati vodeći trgovački centar u Hrvatskoj, poručio je Zdravko Pevec te se osvrnuo i na one ne tako lijepe trenutke njihove prošlosti.

Naša priča nije završena

- Dogodilo se što se dogodilo. Oduzeli su nam tvrtku iako mnogi kažu da to simuliramo. Međutim, ta priča nije završila, a postupak je sada na Vrhovnom sudu. Doduše, slučaj stoji već šest godine i sudstvo jednostavno ne zna što učiniti, pored ostalog kazao je Pevec.

Otvorenju današnje trgovine nazočio je i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak koji je tom prilikom kazao je došao podržati poduzetničku priču.

Prvi posjetitelji/ Foto: Deni Marčinković
Prvi posjetitelji/ Foto: Deni Marčinković

- Cijenim, poštujem i uvažam naumu da su ponovno odlučili krenuti. Na to gledam kroz prizmu poduzetničke ideje, odnosno stvaranje novih vrijednosti. Važan mi je svaki posao koji se otvarao u Bjelovaru i zato sam došao. Ova priča ima i emotivnu komponentnu poduzetnika koji je stvorio puno toga, pao, ali i dalje ima poduzetnički žar, zaključio je gradonačelnik Dario Hrebak. 

Dario Hrebak dao je podršku obitelji Pevec/ Foto: Deni Marčinković
Dario Hrebak dao je podršku obitelji Pevec/ Foto: Deni Marčinković