Fotografija: Smeće je isti dan uklonjeno/Foto: Općina Dežanovac
Galerija
Smeće je isti dan uklonjeno/Foto: Općina Dežanovac

Obitelj čiji je otpad pronađen u šumi kod Donjih Sređana: "Odmah smo ga maknuli"

Pročelnica vjeruje da će ovaj konkretan slučaj biti škola i upozorenje za sve one koji se ubuduće odvaže na sličan, nesavjestan činDEŽANOVAC - Jučerašnja javna prozivka na službenoj Facebook stranici Općine Dežanovac o nesavjesnom bacanju otpada u šumu pored Donjih Sređana, urodila je plodom i to istoga dana. Smeće je još jučer uklonjeno. Potvrdila nam je to pročelnica u Općini Ljubica Ilinović.

Brzo se pročulo o kome je riječ

Podsjetimo, jučer smo pisali kako je netko nedaleko Donjih Sređana bacio hrpu otpada u šumu, s njim i ugovore s osobnim podacima, školskom bilježnicom djeteta te brojnim drugim osobnim stvarima. U Općini su odmah doznali o kome je riječ, a kao upozorenje svima ostalima, javno su objavili fotografije otpada na društvenoj mreži. Vrlo brzo pročulo se o kome je riječ. Kao što su se i nadali, počinitelj se sam javio.

Pročelnica u Općini Dežanovac Ljubica Ilinović/Foto: MojPortal.hr
Pročelnica u Općini Dežanovac Ljubica Ilinović/Foto: MojPortal.hr

- Odmah nakon napisanog i objavljenog članka na vašem portalu, ljudi su nas kontaktirali. S obzirom na ime djeteta na bačenoj školskoj bilježnici i ugovoru s osobnim podacima, jako dobro znaju da nisu mogli sakriti identitet. Rekli su da su to svoje smeće zapravo, zajedno sa starim željezom, dali nekoj drugoj osobi na zbrinjavanje, pa smatraju da je vjerojatno to ta treća osoba bacila na šumski put, otkrila nam je pročelnica dodavši kako im je rekla da neće ulaziti u njihove razloge.

Istoga dana uklonili otpad

- Obećali su da će to svoje smeće odmah ukloniti, a to su jučer i učinili. Jutros su me kontaktirali i obavijestili da otpada više nema u šumi i da bi voljeli da se objava s društvenih mreža ukloni, jer je njima to sada velika sramota, na što sam pristala i maknula objavu s Facebook stranice Općine Dežanovac, kaže nam Ilinović.

Na pitanje zašto su svoj miješani komunalni otpad dali zajedno sa starim željezom, unatoč tome što imaju za to predviđene kante, nisu imali odgovor, pojašnjava pročelnica koja vjeruje da će ovaj konkretan slučaj biti škola i upozorenje za sve one koji se možda ubuduće odvaže na sličan, nesavjestan čin.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!