Fotografija: Danijela Hajdinjak Prihić osvojila je mandat u Gradskom vijeću/Foto: Martina Čapo
Galerija
Danijela Hajdinjak Prihić osvojila je mandat u Gradskom vijeću/Foto: Martina Čapo

Obišli smo bjelovarske stožere Centra, SDP-a, HDZ-a... Evo tko je zadovoljan, a tko baš i nije...

Hajdinjak Prihić: Imamo priliku ušavši u Gradsko vijeće zalagati se za još bolji Bjelovar. Želim čestitati Dariu Hrebaku jer je kampanja bila korektna i konkretnaBJELOVAR – Nakon objave prvih neslužbenih izbornih rezultata, obišli smo stožere političkih opcija u Bjelovaru. Dok su neki slavili već i prije 21 sat poput Daria Hrebaka koji u novi gradonačelnički mandat ide s nadmoćnom potporom građana koji su mu iskazali povjerenje s više od 70 posto glasova, drugi su fer čestitali, ali i već smišljali kako ojačati svoju stranku u narednom periodu.

Druga oporbena stranka

-Temeljem rezultat koje dosad imamo, evidentno je da se SDP diže. Koliko će taj postotak rasti, vidjet ćemo, a nadamo se da ćemo biti zadovoljni. Čekamo službene rezultate – kazala je Sandra Frčo, kandidatkinja za županicu koja u narednom periodu namjerava raditi na tome da SDP u Bjelovaru ojača i da se vrati na ono mjesto gdje pripada – odnosno da postane druga oporbena stranka u Hrvatskoj, pa i u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji. Priznala je kako SDP, kao i mnogo drugih stranaka, prolazi kroz određeni proces, no da će s radom i ljudima koji žele socijaldemokraciju dovesti stranku na bolje mjesto. Njezina stranačka kolegica koja se nadmetala za funkciju gradonačelnice Bjelovara, Antoneta Đokić zahvalila s svim biračima.

SDP-ova Sandra Frčo očekuje da će SDP ponovno postati druga oporbena stranka u BBŽ/Foto: Martina Čapo
SDP-ova Sandra Frčo očekuje da će SDP ponovno postati druga oporbena stranka u BBŽ/Foto: Martina Čapo

-Čestitala bi Dariu Hrebaku i zahvalila na podršci svim glasačicama i glasačima koji su mi dali svoj glas – kazala je Đokić dodavši kako će i dalje biti aktivna u politici SDP-a. Na pitanje s kime će surađivati u narednom razdoblju, Frčo je kazala da će se buduća suradnja SDP-a temeljiti na projektima, odnosno surađivat će s onima koji će imati sličan pogled.

Javnosti su se obratili i iz HDZ-ovog stožera.

HDZ-ov Zoran Bišćan zadovoljan je odrađenom kampanjom/Foto: Martina Čapo
HDZ-ov Zoran Bišćan zadovoljan je odrađenom kampanjom/Foto: Martina Čapo

Civilizirana kampanja

-Zahvaljujem se svima koji su danas izašli na izbore, prvenstveno onima koji dali podršku mom kolegi Nenadu Martinovskom i meni,kao i cijelom našem timu. Također, zahvaljujem se i svim protukandidatima na jednoj civiliziranoj i ljudskoj kampanji te čestitam gospodinu Hrebaku na impresivnom rezultatu. Mi ćemo kroz Gradsko vijeće i dalje nastojat raditi za naš Bjelovar i Bjelovarčane, rekao je Zoran Bišćan, nakon pristiglih rezultata.

Danijela Hajdinjak Prihić osvojila je mandat u Gradskom vijeću/Foto: Martina Čapo
Danijela Hajdinjak Prihić osvojila je mandat u Gradskom vijeću/Foto: Martina Čapo

Vesela atmosfera bila je u stožeru Danijele Hajdinjak Prihić, kandidatkinje za gradonačelnicu ispred stranke Centar. Nije krila zadovoljstvo što su osvojili jedan mandat u Gradskom vijeću, makar su priželjkivali najmanje dva. Podršku u cijeloj kampanji Hajdinjak Prihić pružala je Bojana Hribljan, potpredsjednica Demokrata.

Mjesto u vijeću

-Želim se zahvaliti svim glasačima, prijateljima, obitelji i volonterima na podršci. Ne mogu reći da nisam zadovoljna. Moram naglasiti da dosad nisam imala nikakvo političko iskustvo, no obula sam tenisice i odigrala dobru utakmicu. Imamo priliku ušavši u Gradsko vijeće zalagati se za još bolji Bjelovar. Želim čestitati budućem gradonačelniku i zahvaliti se jer je kampanja bila korektna i konkretna. Veselim se što ćemo moći dati naš doprinos u Gradskom vijeću – kazala je Hajdinjak Prihić.