Fotografija: Gužve na šalterima mogle bi otići u povijest/ Foto: Tom Dubravec/CROPIX
Galerija
Gužve na šalterima mogle bi otići u povijest/ Foto: Tom Dubravec/CROPIX

Novu vozačku dozvolu i putovnicu moguće je napraviti bez odlaska u policiju

Građani mogu zatražiti da im se putovnica i vozačka dozvola, koje se izrađuju u redovnom postupku, dostave na kućnu adresu, zaključili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.Kako bi se izbjeglo čekanje u redovima, Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska obavještava građane da zahtjeve za nove dokumente mogu podnijeti koristeći e-Usluge MUP-a, odnosno putem sustava e-Građani ili mobilne aplikacije Certilia.

- Za korištenje e-Usluga MUP-a potrebno je posjedovati jednu od vjerodajnica (sredstvo prijave u sustav). Ako imate elektroničku osobnu iskaznicu (eOsobna), korisnik ste internet bankarstva pojedinih banaka, elektroničkih servisa, student, djelatnik visokog učilišta ili djelatnik u zdravstvu već posjedujete vjerodajnicu, poručili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Uputa policije/ Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Uputa policije/ Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

Dodaju i to da građani iz udobnosti svog doma mogu podnijeti zahtjev za novu putovnicu i vozačku dozvolu te mogu prijaviti boravište za sebe ili svoju djecu ili dati suglasnost za prijavu kao stanodavci.

- Isto tako mogu zatražiti da im se putovnica i vozačka dozvola, koje se izrađuju u redovnom postupku, dostave na kućnu adresu te i na taj način izbjeći čekanje u redu, zaključili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!