Fotografija: Gradski muzej Bjelovar/ Foto: Grad Bjelovar
Galerija
Gradski muzej Bjelovar/ Foto: Grad Bjelovar

NOVOST Skupa vam je ulaznica za muzej? Bjelovarski uvodi besplatni sat i tombolu za sve koji dođu

"Imamo sjajnu ekipu koja uvijek ima odlične ideje. Cilj nam je u muzej privući što više posjetitelja. Novo pravilo na snagu stupa 5. srpnja, a ulaz u muzej bit će besplatan od 17 do 18 sati", kaže ravnateljicaOd idućeg tjedna Bjelovarčani, ali i svi drugi koji se u to vrijeme zateknu u gradu, imat će priliku na sat vremena besplatno razgledati izložbe u Gradskom muzeju. Vodstvo te kulturne ustanove ovih je dana donijelo odluku o uvođenju tzv. muzejskog sata.

- Imamo sjajnu ekipu koja uvijek ima odlične ideje, a o ovoj razmišljamo već neko vrijeme. Cilj nam je u muzej privući što više posjetitelja te mislimo kako je ovo dobar način – kaže ravnateljica Gradskog muzeja Bjelovar Marijana Dragičević.

Prvi petak u mjesecu

Novo pravilo na snagu stupa 5. srpnja, a ulaz u muzej bit će besplatan od 17 do 18 sati. Ova praksa provodit će se ubuduće svakog prvog petka u mjesecu.

Marijana Dragičević/ Foto: Deni Marčinković
Marijana Dragičević/ Foto: Deni Marčinković

- Tijekom ovog prvog petka, posjetitelji će moći razgledati naš stalni postav, zatim izložbu o kultnom glazbenom sastavu Abba, a dan prije toga otvorit ćemo i zanimljivu izložbu o hladnom oružju – otkriva Dragičević.

Drugim riječima, obilazak muzeja trebao bi biti sve, samo ne dosadan. A sve bi dodatno trebala začiniti i – tombola!

Novo radno vrijeme

- Svi posjetitelji koji nam dođu u navedenom terminu imat će priliku sudjelovati u zanimljivoj tomboli. Ulaznicu će moći ubaciti u posebnu kutiju, a na kraju obilaska, uz malo sreće, možda dobiju neki od naših muzejskih suvenira – kaže naša sugovornica.

Spomenimo i kako je Gradski muzej Bjelovar nedavno produžio radno vrijeme. Izložbe se tako mogu razgledati od utorka do subote od devet do 19 sati. Cijene ulaznica iznose 2 eura za djecu i umirovljenike te 3 eura za odrasle.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!