Fotografija: Današnji potpisnici ugovora sa županom Marušićem/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Današnji potpisnici ugovora sa županom Marušićem/ Foto: Deni Marčinković

Novih 13 zdravstvenih radnika potpisalo ugovor o županijskom sufinanciranju

Željela sam započeti raditi na području BBŽ i ta mi se želja ostvarila. Ovaj projekt također je imao utjecaj na moj ostanak ovdje te sam se prijavila na mjeru sufinanciranja podstanarstva, kaže dr. Krvar- Ljetos sam završila fakultet, a kao mladom liječniku na početku karijere najbitnije mi je bilo što prije dobiti posao. Točno mjesec dana nakon diplomiranja to se i dogodilo. Željela sam započeti raditi na području Bjelovarsko-bilogorske županije i ta mi se želja ostvarila. Ovaj projekt također je imao utjecaj na moj ostanak te sam se prijavila na mjeru sufinanciranja podstanarstva, kazala je liječnica Valentina Krvar, prilikom današnjeg potpisivanja novog seta ugovora.

Marko Marušić i Valentina Krvar/ Foto: Deni Marčinković
Marko Marušić i Valentina Krvar/ Foto: Deni Marčinković

Riječ je o županijskom projektu „Za najveću vrijednost zdravstvenog sustava-liječnike i medicinsko osoblje“, čiji je cilj zadržavanje i privlačenje zdravstvenih radnika za rad u ustanovama na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

Povećane stipendije

Ugovore je danas potpisalo 13 novih zdravstvenih radnika, kojima Županija sufinancira stambene kredite, troškove podstanarstva te stručna usavršavanja i doškolovanja.

- Drago mi je što su se ovi ljudi javili na nas poziv i što svoju budućnost vide u našoj županiji. Naša županija, baš kao i cijela država, susreće se s problemom nedostatka medicinskog osoblja, stoga je ovo jedan od načina kojima želimo privući što veći broj liječnika i ostalog osoblja u našu županiju. Unatoč lošem stanju Proračuna odlučili smo se povećati stipendije za studente medicine, s tisuću na tri tisuće kuna, između ostalog kazao je župan Marko Marušić.

Ugovor je potpisalo novih 13 zdravstvenih djelatnika/ Foto: Deni Marčinković
Ugovor je potpisalo novih 13 zdravstvenih djelatnika/ Foto: Deni Marčinković

Ugovor o subvenciji podstanarstva potpisao je liječnik Silvio Vacek, zaposlenik Doma zdravlja BBŽ.

- Zahvaljujem se Županiji na poticanju našeg ostanka, a ujedno je to i motiv više svima koji razmišljaju da dođu raditi u Bjelovarsko-bilogorsku županiju. Vjerujem da će mi ovo sufinanciranje olakšati i smanjiti svakodnevne životne troškove, a ujedno mi je to i motiv da i dalje ostanem dio ovog zdravstvenog sustava, zaključio je doktor Vacek. 

Silvio Vacek i Marko Marušić/ Foto: Deni Marčinković
Silvio Vacek i Marko Marušić/ Foto: Deni Marčinković