Fotografija: Rasplesani Daruvarčani/Foto: Studio MBS
Galerija
Rasplesani Daruvarčani/Foto: Studio MBS

Novi plesni program za male Daruvarčane: "Imamo 16 rasplesanih djevojčica i dva dječaka"

Daruvarčanka Matea Ivanović u svom je Studiju MBS pokrenula novi program za djecu. Riječ je o plesu koji je izazvao veliki interes najmlađih pa već sada razmišljaju o novim grupamaDARUVAR - Mlada Daruvarčanka Matea Ivanović ponovno pomiče granice kada su u pitanju djeca, njihovo zdravlje i fizička aktivnost. Naime, već smo OVDJE pisali o ovoj mladoj ženi koja svoj posao prilagođava današnjem užurbanom vremenu i potrebi svih nas da se što više krećemo, ali i opuštamo.

Matea Ivanović u Studio MBS uvela je još jedna novitet - Dance kids/Foto: Privatni album
Matea Ivanović u Studio MBS uvela je još jedna novitet - Dance kids/Foto: Privatni album

Prije gotovo godinu i pol dana Matea je u svom studiju MBS, između ostaloga, pokrenula novi program - yogu za djecu. Kako nam je tada otkrila, sve to radi s ciljem da mališani imaju snažno tijelo, uravnotežen duh, jak imunitet, poboljšanu koncentraciju i dobro samopouzdanje. 

"Dance kids"

Ovoga puta smilslila je nešto novo. U Studiju MBS od početka veljače djeca od 6 do 8 godina mogu doći na program Dance kids. Riječ je o ritmici i plesu za djecu, a program se održava četvrtkom u 18 sati u dvorani u Češkom domu.

Iako trenutno više nema mjesta, svi koji žele mogu se upisati na listu čekanja/Foto: Matea Ivanović
Iako trenutno više nema mjesta, svi koji žele mogu se upisati na listu čekanja/Foto: Matea Ivanović

- Jako smo sretni što smo krenuli s plesnim programom za djecu. Za početak imamo grupu za mališane od 6 do 8 godina. Kroz igru i druženje kod djece se plesom potiče mašta, razvija osjećaj za pokret i glazbu. Uz zabavu s vršnjacima i jednostavne plesne koreografije poboljšat će koordinaciju, fleksibilnost i pravilno držanje tijela, kaže Matea koju smo upitali ima li interesa kod najmlađih Daruvarčana te mogu li se naknadno u grupu pridružiti i ostala djeca.

Večernji trening/Foto: Studio MBS
Večernji trening/Foto: Studio MBS

- Jako smo zadovoljni odazivom, nadali smo se da će tako i biti. Zasad imamo 18 djece, a iako prednjače djevojčice, jako smo sretni što su se u program Dance kids upisala i dva dječaka. Trenutno imamo jednu grupu, no zahvaljujući velikom interesu roditelja koji žele svoju djecu uključiti u ples, već sada postoji lista čekanja. Svakako ćemo razmotriti mogućnost da formiramo barem još jednu grupu u nekom drugom terminu, kaže nam Matea i otkriva kako joj se čini da su programom jako zadovoljni roditelji, ali što je još i bitnije - i njihova djeca.

Voditeljica Maja

- Super nam je što imamo dječake. Napokon se odmičemo od predrasude da je ples samo za djevojčice. Ono što radimo, ritam, tj. razvoj motoričkih sposobnosti za svu je djecu dobrodošao, ističe Matea koja je plesne programe vodila i ranije, prije otprilike 3, 4 godine. 

Trenutno pleše 18 malih Daruvarčana/Foto: Studio MBS
Trenutno pleše 18 malih Daruvarčana/Foto: Studio MBS

Tada su bile formirane tri grupe, a dolazila su djeca od 6 pa sve do 14 godina. Većinom djevojčice kojih se skupilo 50-ak. U međuvremenu se Matea fokusirala na rad s odraslima pa nije mogla raditi više stvari odjednom. 

- Jako mi je žao što je ples tada prestao, no srećom, pronašla sam osobu koja je voljna i koja ima znanja voditi plesne grupe. To je moja kolegica Maja, ona je inače učiteljica i ranije je vodila ritmiku, pojašnjava nam Matea i dodaje kako poziva Daruvarčane da prate stranice Studia MBS na kojima će na vrijeme obavijestiti o novim grupama i terminima plesnih programa. Naravno, ukoliko bude dovoljno interesa malenih Daruvarčana. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!