Fotografija: Gradonačelnik Mađeruh je zaželio sreću zaposlenima u sklopu programa/Foto: Grad Grubišno Polje
Galerija
Gradonačelnik Mađeruh je zaželio sreću zaposlenima u sklopu programa/Foto: Grad Grubišno Polje

Novi krug programa "Zaželi" u Grubišnom Polju: "Iduće 3 godine 30 ljudi ima sigurnu plaću"

Do završetka ovoga programa u Grubišnom Polju trebao bi biti otvoren Centar za starije osobe u kojem će biti osigurana i izvaninstitucionalna skrb za velik broj osobaU Grubišnom Polju započeo je novi krug programa „Zaželi“ u sklopu kojega se zapošljavaju dugotrajno nezaposlene osobe, i to kako bi skrbile o svojim starijim i nemoćnim sugrađanima. Riječ je o modelu koji je prije 18 godina prvi u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i među prvima u Hrvatskoj, pokrenuo upravo Grad Grubišno Polje.

Trogodišnji projekt

Kako doznajemo od gradonačelnik Zlatka Mađeruha, u novom krugu zaposleno je 29 izvoditelja koji će skrbiti o 174 osobe s gradskog područja, a zaposlena je i voditeljica projekta. Riječ je o Dijani Šeliš, koja je ranije vodila gradski program Pomoć u kući.

- Projekt je vrijedan 1,47 milijuna eura, a financira se iz Europskog socijalnog fonda plus te državnog proračuna. Sretno smo zbog novog kruga jer 30 plaća u našem gradu znači jako puno. Odlično je što će ovoga puta program potrajati čak tri godine. Novost je i to da smo sada u provedbu mogli uključiti i muškarce, što ranije nije bio slučaj – kaže gradonačelnik Mađeruh.

Gradonačelnik Grubišnog Polja Zlatko Mađeruh/Foto: GRAD GRUBIŠNO POLJE
Gradonačelnik Grubišnog Polja Zlatko Mađeruh/Foto: GRAD GRUBIŠNO POLJE

To je isto dobro jer uz poslove kao što su kuhanje, čišćenje, odlazak po lijekove i slično, korisnicima ponekad treba pokositi okućnicu, nacijepati drva, što će lakše obaviti muškarci nego žene.

Centar za starije

Gradonačelnik Mađeruh se ovoga tjedna i sastao sa zaposlenima te im poželio sreću u obavljanju novih zadataka.

- Vaš rad na terenu diže kvalitetu programa. Trebate zahvaliti svima koji su radili prije vas jer su oni stvorili uvjete da program opstane dugih 18 godina. Ovo je program za bolji standard života osoba starije životne dobi – poručio je gradonačelnik.

Do završetka ovoga programa u Grubišnom Polju trebao bi biti otvoren Centar za starije osobe u kojem će, uz stalni smještaj, biti osigurana i izvaninstitucionalna skrb za velik broj osoba.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!