Fotografija: Ključeve novog kombija ravnateljici je uručio župan Marko Marušić/ Foto: BBŽ
Galerija
Ključeve novog kombija ravnateljici je uručio župan Marko Marušić/ Foto: BBŽ

Novi kombi dobila i OŠ Berek: "Ovo je treće vozilo koje smo nabavili u ovoj godini"

"Čak 50 učenika koji pohađaju ovu školu su putnici i zato sam siguran da će ovo vozilo biti dobro iskorišteno. Bitno nam je da naši učenici imaju kvalitetan i siguran prijevoz", kaže MarušićBjelovarsko-bilogorska županija u suradnji s Općinom Berek osigurala je sredstva i nabavila novo kombi vozilo za potrebe OŠ Berek. Ključeve novog vozila vrijednog 44.476,20 eura ravnateljici škole Dušici Vunić predao je župan Marko Marušić, piše BBŽ.

Novi kombi vrijedan je 45 tisuća eura/ Foto: BBŽ
Novi kombi vrijedan je 45 tisuća eura/ Foto: BBŽ

- Ovo je treće kombi vozilo koje smo nabavili u ovoj godini. Slična vozila ranije smo već predali Osnovnoj školi Veliko Trojstvo i Češkoj osnovnoj školi Jana Amosa Komenskog, a sada to činimo i Osnovnoj školi Berek. Čak 50 učenika koji pohađaju ovu školu su putnici i zato sam siguran da će ovo vozilo biti dobro iskorišteno. Nama kao osnivaču je bitno da naši učenici imaju kvalitetan i siguran prijevoz, da sigurno dođu u školu i da se sigurno vrate kući – istaknuo je župan naglašavajući da će Županija nastaviti ulagati u obrazovne ustanove kojima je osnivač.

Župan Marko Marušić i načelnik Mato Tonković/ Foto: BBŽ
Župan Marko Marušić i načelnik Mato Tonković/ Foto: BBŽ

- Obrazovanje je temelj za budućnost naše županije. Naša djeca zaslužuju da imaju najbolje uvjete i mi ćemo učiniti najviše što možemo da im to i osiguramo – zaključio je župan.

Zahvalivši Županiji i Općini na novom vozilu ravnateljica škole je istaknula da je ono itekako dobro došlo.

Mirni idućih desetak godina

- U selima iz kojih naša djeca dolaze ne postoji javni prijevoz i stoga imamo potrebu sami voziti djecu. Imamo vozača ali i staro vozilo. Srećom imamo dobru suradnju s lokalnom samoupravom i naravno s našim osnivačem Bjelovarsko-bilogorskom županijom na čelu sa županom Markom Marušićem kojima zahvaljujem jer su i ovog puta razumjeli sve naše potrebe. Shvatili su da je vozilo koje imamo staro i da treba nabaviti novo. Novi kombi je uistinu odličan i služit će djeci barem deset narednih godina, da ih na siguran način dovozimo i odvozimo iz škole – istaknula je ravnateljica Dušica Vunić napominjući da će novo vozilo poslužiti i za nabavu svega što je školi potrebno, kao i za manju terensku nastavu učenika te manja studijska putovanja učitelja, piše BBŽ.

Novo vozilo trebalo bi služiti idućih desetak godina/ Foto: BBŽ
Novo vozilo trebalo bi služiti idućih desetak godina/ Foto: BBŽ

Zadovoljan nabavom novog vozila i općinski načelnik Mato Tonković koji je dodao da je Općina kupnju vozila sufinancirala s 3.091,58 eura.

Kupnju kombija sufinancirala je i Općina s oko tri tisuće eura/ Foto: BBŽ
Kupnju kombija sufinancirala je i Općina s oko tri tisuće eura/ Foto: BBŽ

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!