Fotografija: Pogled na novu bolnicu od Doma zdravlja u kojoj će se od utorka Bjelovarčani moći cijepiti/Foto: Martina Čapo
Galerija
Pogled na novu bolnicu od Doma zdravlja u kojoj će se od utorka Bjelovarčani moći cijepiti/Foto: Martina Čapo

Nova bjelovarska bolnica stavlja se u funkciju: "Od utorka ćemo u njoj cijepiti građane"

Građani će se cijepiti odmah u prizemlju nove bolnice, dakle blizu ulaza te više neće morati stajati vani na hladnoći, kaže v. d. ravnateljice bjelovarske bolnice Sanela Grbaš – BratkovićBJELOVAR – Idućeg utorka, točnije 18. siječnja, Bjelovarčani će po prvi put imati priliku ući u zgradu nove bjelovarske bolnice. I to kako bi se cijepili. Naime, v.d. ravnateljice bjelovarske Opće bolnice, Sanela Grbaš – Bratković potvrdila nam je kako je to dogovoreno na sastanku Stožera.

Grijani prostor

- Na nama je bilo isključivo da pripremimo, odnosno osiguramo prostor kako bi ljudima bilo ugodnije čekati na red da se cijepe. Mi smo to i učinili. Građani će se cijepiti odmah u prizemlju nove bolnice, dakle blizu ulaza te više neće morati stajati vani na hladnoći, kazala nam je Grbaš – Bratković.

Zgrada Doma zdravlja BBŽ i Zavoda za hitnu medicinu u kojoj se trenutno građani mogu cijepiti /Foto: Martina Čapo
Zgrada Doma zdravlja BBŽ i Zavoda za hitnu medicinu u kojoj se trenutno građani mogu cijepiti /Foto: Martina Čapo

Ovu smo informaciju prokomentirali i s v.d. ravnateljem Doma zdravlja, Josipom Rajkovićem koji nam je pojasnio o čemu se točno radi.

Dolazak od Jelačićeve

- Odluka je isključivo došla kako bismo građanima olakšali čekanje na red za cijepljenje. Stigli su hladniji dani i nikome nije ugodno stajati vani, a interes za cijepljenjem je poveći. Najviše za trećom dozom, no relativno smo zadovoljni. Nadamo se da će se taj trend nastaviti i dalje. Zapravo sve ostaje isto, termini, odnosno vrijeme cijepljenja se neće promijeniti, kao niti ulazak u bolnički kompleks. Dakle, i dalje svi koje se žele cijepiti u Domu zdravlja, odnosno u zgradi Zavoda za hitnu medicinu BBŽ doći će od strane Jelačićeve ulice, tj. Od Starog groblja i tu će ući u zgradu nove bolnice i cijepiti se. Samo će sada svoj red moći pričekati na toplom, umjesto na parkiralištu ili ulici, kazao je Rajković dodavši kako dnevno procijepe do 200 građana.