Fotografija: Hrvatska i ostatak Europe u noći s 27. na 28. ožujka vraća se na ljetno računanje vremena. Kazaljke na satu tad će trebati pomaknuti jedan sat unaprijed (s dva sata na tri sata ujutro)/Foto: Davor Pongracic/CROPIX
Hrvatska i ostatak Europe u noći s 27. na 28. ožujka vraća se na ljetno računanje vremena. Kazaljke na satu tad će trebati pomaknuti jedan sat unaprijed (s dva sata na tri sata ujutro)/Foto: Davor Pongracic/CROPIX

Noćas počinje ljetno računanje vremena, spavamo jedan sat manje, a dan će biti sve dulji...

Došao je trenutak kojeg mnogi od nas cijelu zimu čekaju - pomicanje sata za jedan sat unaprijed s čime počinje ljetno računanje vremenaDošao je trenutak kojeg mnogi od nas cijelu zimu čekaju  - pomicanje sata za jedan sat unaprijed s čime počinje ljetno računanje vremena. 

Kazaljke će se, dakle, u nedjelju ujutro pomaknuti s dva na tri sata tako da ćemo spavati jedan sat manje. No, dan će biti sve dulji što će dokazano bitno utjecati (prvenstveno zbog sunca) na bolje raspoloženje ljudi pa čak i njihovo zdravlje.

Ljetno računanje vremena završava posljednje nedjelje u listopadu, odnosno 29. listopada 2023., pomicanjem sata za jedan sat unatrag, kada će se tri sata ujutro računati kao dva sata ujutro.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!