Fotografija: Zbog dobre epidemiološke situacije, Njemačka je četiri hrvatske županije proglasila sigurnima za putovanje/Foto: Matija Djanjesić/CROPIX
Zbog dobre epidemiološke situacije, Njemačka je četiri hrvatske županije proglasila sigurnima za putovanje/Foto: Matija Djanjesić/CROPIX

Njemačka: BBŽ i PSŽ nisu više rizične destinacije za putovanja

To znači da pri povratku u Njemačku iz spomenute četiri hrvatske županije ne mora biti predočen negativni PCR test i nije potrebna karantena...Od nedjelje, 7. ožujka 2021. četiri hrvatske županije - Bjelovarsko-bilogorska, Požeško-slavonska, Istarska i Krapinsko-zagorska - više neće biti na njemačkom popisu rizičnih područja, javlja Total Croatia News.

Kako je izvijestio Romeo Draghicchio, direktor Hrvatske turističke zajednice u Njemačkoj, njemački Institut za zdravlje Robert Koch uklonio je navedene četiri hrvatske županije s popisa rizičnih područja. 

Obavijest MUP-a

U skladu s tim, njemačko Ministarstvo vanjskih poslova također je ukinulo negativno upozorenje za putovanja u te županije. To znači da pri povratku u Njemačku iz spomenute četiri hrvatske županije ne mora biti predočen negativni PCR test i nije potrebna karantena.

Navedena odluka stupa na snagu 7. ožujka 2021. godine.

Vijest je također navedena na internetskim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova (MUP).

"Prema obavijesti Instituta Robert Koch i Ministarstva vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke od 7. ožujka 2021. godine sljedeće županije nisu na popisu rizičnih područja: Istra, Požeško-slavonska, Bjelovarsko-bilogorska, i Krapinsko-zagorska. Upozorenje je izdano i za ostale županije i Grad Zagreb, moleći građane da ne putuju ako to nije potrebno ", stoji u obavijesti na mrežnim stranicama MUP-a.

Mali broj zaraženih

U ove četiri hrvatske županije danas je zabilježen mali broj ljudi zaraženih koronavirusom. Krapinsko-zagorska županija danas ima sedam novih infekcija, Požeško-slavonska županija šest, a u Istarskoj i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji zabilježen je samo jedan slučaj zaraze koronavirusom, javlja Total Croatia News.