Fotografija: Foto: Martina Čapo
Galerija
Foto: Martina Čapo

Nikad veća ulaganja u zdravstvo u BBŽ-u: "Osiguran je novac za obnovu ambulante u Siraču"

"Veseli me i što smo dobili rješenje da smo prošli Fazu 2 školski dispanzer u vrijednosti 50 tisuća eura, tu su i energetske obnove u Grubišnom Polju i Daruvaru, a čekamo rješenje i za Garešnicu", poručio je županBJELOVAR – Gužva, ali i opće zadovoljstvo te topla atmosfera vladala je danas u novoobnovljenim prostorima ordinacija opće/obiteljske medicine u Bjelovaru.

Naime, liječnici su se, nakon završetka opsežnih radova, prije tjedan dana vratili u svoje prostore. Osim njih i medicinskog osoblja, zadovoljni su pacijenti, ali i župan Marko Marušić koji je dana obišao liječnike i uvjerio se kako napokon pacijenti imaju primjerene uvjete u kojima mogu potražiti liječničku skrb.

Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo

Liječnica Valentina Kujundžić jedna je od doktorica koja radi u obnovljenoj ambulanti. Kazala je kako u Bjelovaru radi tri dana, dok je u Severinu preostala dva.

Pacijenti znatiželjni i zadovoljni

- Jako smo zadovoljni uređenjem novog prostora. A zadovoljni su i naši pacijenti. Imamo sada i svoj prostor u odnosu na ranije. Dnevno ordinaciju posjeti velik broj ljudi. Danas smo imali oko 170 upisa pacijenata, no to je zato što ovaj tjedan mijenjam jednu liječnicu. Inače bude oko 120 pregleda. Uskoro završavamo s radnim vremenom i onda nas čekaju još kućne posjete, pojasnila je doktorica Kujundžić priznavši kako je ovoga tjedna priljev pacijenata zasigurno veći jer su svi znatiželjni kako izgleda novi prostor nakon uređenja.

Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo
Valentina Kujundžić/Foto: Martina Čapo
Valentina Kujundžić/Foto: Martina Čapo

- Sve ih zanima kako je sada pa su možda nešto učestalije kontrole, mjerenje tlaka i slično. No, zato smo ovdje, optimistična je dr. Kujundžić koja radi unatoč visokom stupnju trudnoće.

Župan Marko Marušić podsjetio je kako je uloženo više od 600 tisuće eura u primarnu zdravstvenu zaštitu.

- Nikad veća ulaganja u ovaj dio zdravstva koji je itekako bitan. Svjedočili smo ranije u kakvim su uvjetima radili liječnici, a zbog čega su trpjeli i pacijenti. Kada su se upalili pojedini aparati, iskakali su osigurači i to zaista nije bilo primjereno. Zato smo krenuli u investiciju. 287 tisuća eura vrijedno je ulaganje ovdje gdje se izmijenilo zaista sve – od instalacija, podova, stolarije… Drago mi je da su svi sada zadovoljni, kazao je župan osvrnuvši se i na ostala ulaganja.

Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo

Kazao je tako da se velika sredstva ulažu u školski dispanzer u Daruvaru.

U obnovu ide Sirač, Grubišno Polje, Garešnica

- Veseli me i što smo dobili rješenje da smo prošli Fazu 2 školski dispanzer u vrijednosti 50 tisuća eura, ambulanta u Siraču 30 tisuća eura, tu su i energetske obnove u Grubišnom Polju i Daruvaru. Čekamo rješenje za Garešnicu, a radimo i da uredimo sve ostale ispostave, poručio je.

Obnovom je zadovoljan i Michell Gruičić, v.d. ravnatelja Doma zdravlja BBŽ-a.

Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo

- Ovaj je korak dignuo zdravstvenu zaštitu na veću razinu. Budući da sam primarno medicinska sestra, sretan sam što i moje kolegice imaju sada svoj prostor za odmor. Jako sam zadovoljan što je Županija pokrenula veliki val obnova svih naših Domova zdravlja, ali i svih vanjskih ispostava. Dugo se nije ništa adekvatno obnavljalo. Tim više nam ovo puno znači, kazao je Gruičić koji vjeruje da će sve dobro što se radi prepoznati i pacijenti.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!