Fotografija: Očekuje se nikad veća maskirana povorka u Bjelovaru/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Očekuje se nikad veća maskirana povorka u Bjelovaru/ Foto: Deni Marčinković

Nikad veća fašnička povorka u Bjelovaru: "Očekujemo više od 750 maskiranih mališana"

"Grad je osigurao krafne za sve prijavljene sudionike, a tu je i glazbena škola, odnosno udaraljkaši, koji će predvoditi povorku", kaže Sanja VranješevićSutrašnjom veselom povorkom završit će vladavina maškara u Bjelovaru. Prema riječima Sanje Vranješević, predsjednice Društva naša djeca Bjelovar, koje s Gradom Bjelovar tradicionalno organizira Mali fašnik, očekuje se nikad veći broj sudionika.

- Iz Grada su nam javili da je prijavljeno 760 sudionika, iz 12 ustanova. Riječ je o vrtićima, školama, obrtima za dadilje, Udruga Osit. Doista smo se ugodno iznenadili odazivom, jer se brojka uglavnom kretala do 500 sudionika. Cvjetni korzo uvijek je bio jači od Malog fašnika, no ove godine je odaziv za maškare doista sjajan, naglasio je Vranješević.

Okupljanje je zakazano za 10 sati u gradskom parku/ Foto: Deni Marčinković
Okupljanje je zakazano za 10 sati u gradskom parku/ Foto: Deni Marčinković

Kako kaže, veseli ih i najava stabilnog vremena, odnosno padaline bi trebale izostati. Što se samog programa tiče, kaže, okupljanje je u središnjem gradskom parku, odnosno oko paviljona, od 10 do 10 i 30 sati, kada će zakazan start maskirane povorke, koja će proći ulicama u centru grada.

Krafne za sve

- Konkretno, povorka će se kretati iz parka prema Ulici Ivana Gundulića, zatim Haulikovom, Preradovićevom i korzom se vraćamo do paviljona, gdje će mali gradonačelnik vratiti ključ Grada zamjeniku gradonačelnika te će pročitati što je sve u zadnja dva tjedna veseljem, igrom i druženjem otjerano, poručila je Vranješević

Dodaje i to da ove godine neće biti tradicionalnog spaljivanja fašnika, već će djeca puštati balone od helija u zrak da odnese sve zlo. 

Tradicionalno spaljivanje fašnika zamijenit će puštanje balona/ Foto: Deni Marčinković
Tradicionalno spaljivanje fašnika zamijenit će puštanje balona/ Foto: Deni Marčinković

- Također, Grad je osigurao krafne za sve prijavljene sudionike, a tu je i glazbena škola, odnosno udaraljkaši, koji će predvoditi povorku, a ujedno smo i zamolili svu djecu koja su se prijavila da ponesi lonce ili neka druga pomagala., da povorka bude što glasnija, zaključila je predsjednica DND Bjelovar Sanja Vranješević.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!