Fotografija: Otpad se nalazi pored šume/Foto: Općina Velika Pisanica
Otpad se nalazi pored šume/Foto: Općina Velika Pisanica

Netko pored šume i oko groblja u Velikoj Pisanici bacio hrpu otpada: "Postavit ćemo kamere"

"Primijetili smo značajno odbacivanje kućnog otpada u kontejnere kod groblja stoga ćemo na lokacije oko groblja postaviti video nadzor kako bi se isto spriječilo i po potrebi sankcioniralo", kažu u OpćiniBJELOVAR – U Općini Velika Pisanica muku muče s nesavjesnim građanima koji bacaju otpad u šumu. Jedan takav primjer zabilježen je ovih dana. Kako su poručili iz Općine, zasad nepoznati počinitelj odbacio je otpad pored šume u Novoj Pisanici.

- Zgroženi smo takvim postupanjem te poduzimamo sve radnje u svrhu pronalaska i kažnjavanja počinitelja! Molimo sve koji imaju bilo kakvog saznanja o počinitelju/ima da nam jave, može i anonimno, na 043 883-920 ili na e-mail info@velika-pisanica.hr, poručuju iz Općine.

Poziv stanovnicima

Isto tako, u svrhu sprečavanja takvih i sličnih djela, kao i nepropisnog paljenja otpada najavljuju kontrolu korisnika usluge odvoza otpada s područja Općine.

- Pozivaju se svi stanovnici Općine koji nisu ugovorili odvoz otpada da se bez odlaganja jave u Općinu Velika Pisanica kako bi se isto reguliralo. Podsjećamo, Općina Velika Pisanica je korisnicima usluga odvoza otpada bez naknade osigurala i podijelila žute i plave kante za otpad.

Primijetili smo i značajno odbacivanje kućnog otpada u kontejnere kod groblja stoga ćemo na lokacije oko groblja postaviti video nadzor kako bi se isto spriječilo i po potrebi sankcioniralo, upozoravaju iz Općine.

- Pozivamo Vas sve da se svi zajednički brinemo o našem okolišu, a samim time i o našem zdravlju, poručuju.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!