Fotografija: Uvijek spremna pomoći i podijeliti svoje znanje s drugima osobine su koje krase Nedu, pohvalili su se iz bjelovarske knjižnice/Foto: Narodna knjižnica
Galerija
Uvijek spremna pomoći i podijeliti svoje znanje s drugima osobine su koje krase Nedu, pohvalili su se iz bjelovarske knjižnice/Foto: Narodna knjižnica "Petar Preradović" Bjelovar

Neda Adamović iz Bjelovara dobila priznanje za najknjižničarku: "Opet bih izabrala isti posao"

"Puno se toga u lokalnoj zajednici može napraviti. Na nama je da to što više koristimo i da budemo prepoznatljivi", kaže Neda AdamovićBJELOVAR – Iz Narodne knjižnice „Petar Preradović“ Bjelovar pohvalili su se lijepom viješću. Njihova knjižničarka dobila je priznanje za svoj dugodišnji rad koji je prepoznat od strane društva koje djeluje na području tri županije.

-Naša kolegica Neda Adamović dobitnica je priznanja NAJKNJIŽNIČAR! Priznanje dodjeljuje jednom godišnje Društvo knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog Prigorja, a ove godine je to vrijedno priznanje dobila Neda Adamović, viša knjižničarka i voditeljica Županijske matične razvojne službe, koja 20 godina predano radi i doprinosi cjelokupnom razvoju naše knjižnice.

Uvijek predana svom radu

U obrazloženju priznanja, između ostaloga stoji: "Neda Adamović pokazala je, i još uvijek pokazuje, znanja, vještine i vrijednosti koje treba posjedovati dobar knjižničar.

Neda je knjižničarka dva desetljeća/Foto: Narodna knjižnica
Neda je knjižničarka dva desetljeća/Foto: Narodna knjižnica "Petar Preradović" Bjelovar

Njezina iznimna stručnost očituje se u komunikacijskim znanjima i vještinama te sposobnosti prenošenja tih znanja i vještina, informacijskoj i informatičkoj pismenosti, općom, osobnom i jezičnom kulturom te etičnosti u postupanju s korisnicima i kolegama. Kolegica je predana svom poslu i uvijek spremna na suradnju bilo s pojedincima ili s grupom. Uvijek puna entuzijazma, inovativnih i poduzetnih ideja te želje za usvajanjem novih znanja i vještina. Uvijek spremna pomoći i podijeliti svoje znanje s drugima osobine su koje krase kolegicu Nedu te smatramo da ona zaslužuje priznanje Najknjižničara za 2023. godinu, pohvalili su se iz bjelovarske knjižnice.

Koliko joj ova nagrada znači i je li ponosna što kolege prepoznali njezin trud i rad, upitali smo Nedu.

Neda: Ovo je sjajan posao!

-Jako mi puno znači ovo priznanje. Naravno da je važno kada vas kolege iz struke prepoznaju, naročito jer se ovdje ne radi samo o knjižnici u kojoj radim već je to priznanje društva knjižničara koje pokriva tri županije. U ovih 20 godina zasta se skupilo puno projekata, programa i ideja. Rezultat je ovo priznanje koje su osim mene, dobili i kolege iz Koprivnice, Virovitice i Daruvara, kojima isto tako treba čestitati, naglasila je Neda koju smo upitali kada bi se sada mogla vratiti u prošlost i ponovno birati smjer kojim će krenuti u poslovnom smjeru, bi li to opet bilo knjižničarstvo.

Priznanje joj puno znači, a čestitala je i svojim kolegama/Foto: Narodna knjižnica
Priznanje joj puno znači, a čestitala je i svojim kolegama/Foto: Narodna knjižnica "Petar Preradović" Bjelovar

-Vjerujem da bi, ovo je sjajan posao. Puno se toga u lokalnoj zajednici može napraviti. Na nama je da to što više koristimo i da budemo prepoznatljivi. U tome nam vi mediji puno pomažete. Puno radimo, s puno ljudi komuniciramo, tako da ne bih mijenjala svoje zanimanje, odlučna je Neda kojoj ovim putem čestitamo na zasluženom priznanju.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!