Fotografija: Djeca mogu uživati u filmskim projekcijama/Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar
Galerija
Djeca mogu uživati u filmskim projekcijama/Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

Ne propustite u daruvarskoj knjižnici pogledati animirani film „Kako je Gru postao dobar“

Želimo povećati interes za gledanjem DVD-a. U zadnje dvije godine povećala se potražnja za tiskanom knjižnom građom, a smanjila potražnja za DVD izdanjima, kaže nam ravnateljica Romana Horvat.
Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar mjesec kolovoz započinje filmskim projekcijama za djecu te već u srijedu, 4. kolovoza, u dvorani na katu knjižnice u 11 sati djeca uz kokice mogu pogledati animirani film „Kako je Gru postao dobar“.

Animirani filmovi na DVD-u

Isto tako, u srijedu, 11. kolovoza, također u 11 sati mogu pogledati drugi animirani film „Trolovi - Svjetska turneja“. Naime, riječ je o animiranim filmovima koji se nalaze na DVD-u u knjižničnom fondu, a koji se nisu toliko često posuđivali.

<p>Filmske projekcije u kolovozu/Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar</p>

Filmske projekcije u kolovozu/Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

<p>Ravnateljica Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar, Romana Horvat/Foto:Privatni album</p>

Ravnateljica Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar, Romana Horvat/Foto:Privatni album

- U našem je interesu da ih malo reklamiramo i povećamo interes za njima. S obzirom da često vodim statistiku broja posjećenosti i broja posudbi naše građe, mogu konstatirati da se zadnje dvije godine povećala potražnja za tiskanom knjižnom građom, a smanjila potražnja za DVD izdanjima. Pretpostavljam da je razlog tome što danas multimediju svi možemo koristiti na kućnim televizorima, računalima pa tako i mobitelima, a knjiga je opet postala jako popularna. Uskoro ćemo imati mogućnost i čitanja e-knjiga - kaže nam ravnateljica Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar, Romana Horvat.

Obiteljsko druženje

Inače, filmovi su obiteljskog karaktera, a uz filmsku projekciju knjižnica osigurava i kokice.

- Pozivamo ne samo djecu, nego i roditelje i obitelji da dođu i uživaju. Ovo nije prvi put da organiziramo filmske projekcije, a svake godine djeci bude jako lijepo i bude velika posjećenost knjižnici kada prikazujemo animirane filmove - istaknula je Romana Horvat.