Fotografija: Tko će ispeći najbolju janjetinu?/Foto: Ivo Ravlić/CROPIX (ilustracija)
Tko će ispeći najbolju janjetinu?/Foto: Ivo Ravlić/CROPIX (ilustracija)

Ne propustite Festival janjetine u sklopu Ivanjskih krijesova u Dobrovcu

Organizatori će osigurati mjesto i drva, a za najatraktivniju pečenjarsku tehnologiju te za pečenje i serviranje osigurane su i prigodne nagradeNakon dvogodišnje stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa, u organizaciji Udruge za očuvanje narodnih običaja LIDO Dobrovac u subotu 25. lipnja održat će se tradicionalni Ivanjski krijesovi na igralištu NK Dobrovca, a Dobrovčani su i ove godine pripremili bogat kulturno-umjetnički i zabavni program, piše lipički Compas.hr.

U sklopu Ivanjskih krijesova će se održati i Festival janjetine koji će zasigurno okupiti brojne znatiželjnike i zaljubljenike u gastronomiju.

Svirat će tamburaši

Što se tiče ovog iznimno događaja, valja napomenuti kako će organizatori osigurati mjesto i drva, a za najatraktivniju pečenjarsku tehnologiju te za pečenje i serviranje osigurane su i prigodne nagrade. Kotizacija iznosi 200 kuna (povrat kotizacije ekipama koje dođu), a uplate se vrše kod predsjednika udruge LIDO Marijana Poletta (099 454 28 30). 

Uz bogatu i šaroliku ugostiteljsku ponudu te glazbenu pozadinu za koju će se pobrinuti Tamburaški sastav „Ambar“, središnji dio bit će paljenje krijesa u večernjim satima, piše Compas.hr