Fotografija: Prerano nas je napustio garešnički fakin Đomba/Foto Privatni album
Galerija
Prerano nas je napustio garešnički fakin Đomba/Foto Privatni album

Napustio nas je Tomislav Čajsa Đomba, dobri duh Garešnice

Teško je zamisliti da više nećemo čuti tvoj glas koji dopire s druge strane Gupčeve ulice. Zarazni grohotni smijeh i humor koji ne poznaje licemjerne granice političke korektnostiNapustio nas je Tomislav Čajsa Đomba, dobri duh garešničke Gupčeve ulice, jedan od onih ljudi koji obilježe prostor i vrijeme svojom vedrinom i fakinskim stavom.

Utihnula je Ulica Matije Gupca, utihnula je Garešnica. Teško je zamisliti da više nećemo čuti tvoj glas koji dopire s druge strane Gupčeve ulice. Zarazni grohotni smijeh i humor koji ne poznaje licemjerne granice političke korektnosti. Bio si uvijek svoj - pravi fakin i zafrkant. Volio si ljude, volio si svoju Garešnicu, no nikog, ama baš nikog nisi štedio.

Šišanje nasred pločnika u Gupčevoj/ Foto Privatni album
Šišanje nasred pločnika u Gupčevoj/ Foto Privatni album

Svatko ima neku svoju priču s tobom, neki djelić tebe zakopan u sjećanju. Moja su svježa i još uvijek pronalazim način kako ću 6-godišnjem sinu reći da mu više nema pajde. Našeg Tome, Đombe, onog lika koji se šali s toliko šarma i topline. Onog frajera koji je umro od smijeha kad mu je tad 4-godišnji klinjo rekao: “Vidi, Đomba, ja imam noge, a ti moraš svuda u kolicima.”

Junačenja na cesti

Sjećam se onih dalekih dana 80-ih kad smo se svi igrali vani na ulici. Sjećam se tvojih sitnih psina, zafrkavanja i junačenja na cesti kad si glumio ležeće policajce a mi klinci hiperventilirali od neizvjesnosti. Živio si punim plućima, grabio život objeručke. Nisi dao da ti životne prepreke i bolest slome duh i ukradu smisao za humor. Bio si i ostao mangup s velikim srcem.

Đomba je bio jedan od osnivača Gary-Gunsa/Foto NK Garić
Đomba je bio jedan od osnivača Gary-Gunsa/Foto NK Garić

Neizmjerno smo se zabavljali onako preko plota, dobrosusjedski, u bilo koje doba dana, nadvikujući se i nadmudrujući. Voljeli smo popiti tursku kavu na tvom balkonu, na miru, ko dvije babe, promatrajući bilo najstarije ulice u gradu, naše Gupčeve. Na svom prijestolju na kotačima mahao si prolaznicima, kako sam te znala zezati, poput kraljice majke. Brojao si korake, kilometre i kalorije šetačima i trkačima… bodrio ih i zafrkavao.

Zauvijek su utihnuli balkonski večernji kružoci u tvojoj režiji koji su u sjećanje prizivali neka bolja vremena.

Zbogom, susjede, zbogom, prijatelju!

Zbogom, garešnička legendo!

Čast mi je što sam te poznavala.

Od Tomislava Đombe Čajse oprostili su se brojni prijatelji i sugrađani na društvenim mrežama:

NK Garić

“Prerano nas je napustio jedan od osnivača navijačke skupine Gary-Guns. Hvala ti na svemu što si godinama davao za svoj Garić. Neka ti je laka zemlja i počivaj u miru naš Đomba...”

Josip Novačić

“Napustio nas je poseban čovjek, lik, prijatelj i zabavljač. Teško je opisati Đombu legendu. Uživaj tamo negdje gore, zaslužio si.”

Daniela Kelava

“Kapetane moj, jedini si znao koliko minuta treba da istrčim svoju rutu…, molim te dobro naštimaj svoj nebeski sat i mjeri i dalje, a ja ću nonšalantno mahati ,a ti viči i čuvaj se negdje gore.”

Valerija Vacek

“Svi smo u šoku, svi smo izgubili jednu vrlo dragu osobu. (…) Uz sve svoje muke i probleme, on je našao načina da od svega napravi šalu i zezanciju. Da ga možemo pitati, sigurno ne bi želio da smo tužni. On bi od ovog napravio šalu...