Fotografija: Novi vrtić u Lipiku poprima konture/ Foto: Compas.com.hr
Novi vrtić u Lipiku poprima konture/ Foto: Compas.com.hr

Napreduju radovi na novom vrtiću u Lipiku: "Djeca će imati i unutarnji bazen"

Radove ukupne vrijednosti 1,59 milijuna eura izvodi tvrtka Premium Anlagen iz Karlovca, koja je ispred Zajednice ponuditelja odabrana za izvođača radova, čiji je naručitelj Grad LipikKratkim obilaskom radilišta u Baranjskoj ulici u Lipiku vidljiv je napredak radova na izgradnji novog objekta Dječjeg vrtića Kockica.

Moderna zgrada vrtića postaje sve prepoznatljivija i polako poprima konačne konture, a na licu mjesta je desetak radnika, uglavnom posvećenih poslovima šalovanja na katu objekta, piše Compas.

Dobit će i moderno igralište

 Nakon što su dovršeni grubi radovi u prizemlju, doznajemo, narednih dana slijedi zalijevanje ploče te izvođenje prezida u prizemlju. Kako su potvrdili na gradilištu, radovi se odvijaju prema planu i sukladno rokovima. 

Podsjetimo, radove ukupne vrijednosti 1,59 milijuna eura izvodi tvrtka Premium Anlagen iz Karlovca, koja je ispred Zajednice ponuditelja odabrana za izvođača radova, čiji je naručitelj Grad Lipik.

Projekt je rezultat suradnje Lipičke razvojne turističke agencije LIRA d.o.o. i gradskih vlasti, a obuhvaća izgradnju i opremanje objekta površine 346 kvadratnih metara. Jedna od specifičnosti vrtića bit će unutarnji bazen, dok će pored samog objekta na ukupnoj površini od šestotinjak četvornih metara biti izgrađeno dječje igralište i uređen okoliš. Predviđen kapacitet je 56 djece, raspoređenih u dvije vrtićke skupine i jednu jasličku grupu, a u planu je i zapošljavanje dodatnog osoblja.

Takva usluga, u budućnosti rezervirana za najmlađe Lipičane, predstavlja značajan iskorak i novu normu u odgojno-obrazovnoj usluzi za djecu predškolske dobi.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!