Fotografija: Do jeseni objekt će imati i stolariju/Foto: Martina Čapo
Galerija
Do jeseni objekt će imati i stolariju/Foto: Martina Čapo

Napravljeno oko 30 posto radova na novoj Glazbenoj školi u Bjelovaru

Plan im je do jeseni završiti s vanjskim dijelom radova, kako bi nakon postavljanja stolarije mogli preseliti unutar objekta i tokom zimskim mjeseci raditi u zatvorenomBJELOVAR - Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Vanja Posavac obišla je radove na izgradnji nove zgrade Glazbene škole „Vatroslava Lisinskog“ Bjelovar i uvjerila se u tempo radova koji, kako smo čuli na terenu, napreduju bolje od očekivanog.

Zajednički obilazak gradilišta/Foto: Martina Čapo
Zajednički obilazak gradilišta/Foto: Martina Čapo

Izgradnja nove zgrade Glazbene škole značit će potpuno novi standard rada za 400-ak učenika i 50 zaposlenika i vanjskih suradnika te vrijedne glazbene obrazovne institucije, a stvorit će se i uvjeti za održavanje jednosmjenske nastave. U sklopu škole gradi se i koncertna dvorana sa 120 sjedećih mjesta koja će se moći koristiti i za izvannastavne sadržaje čime će se omogućiti novi moderan prostor za  održavanje društveno-kulturnih sadržaja u gradu Bjelovaru. Jedan je to u nizu projekata koje Bjelovarsko-bilogorska županija sa svojim ustanovama provodi na području grada Bjelovara, a čija vrijednost iznosi preko 400 milijuna kuna.

Sve bliže cilju

Nevenka Presečan Arvay, ravnateljica bjelovarske Glazbene škole kazala je kako je iznimno zadovoljna tijekom radova i izvođačem.

Dosad je izvršeno oko 30 posto vanjskih radova na konstrukciji škole/Foto: Martina Čapo
Dosad je izvršeno oko 30 posto vanjskih radova na konstrukciji škole/Foto: Martina Čapo

-Dugo smo čekali ovu školu i gledali ju samo na nacrtima i papirima, te kroz virtualne prikaze. Sada napokon možemo prošetati našom školom, obišli smo koncertnu dvoranu i amfiteatar i jedva čekamo da se preselimo. Sretni smo i uzbuđeni svaki put kada prolazimo ovom ulicom i kada vidimo da nam škola postaje sve veća i da nam je nova stvarnost u novom prostoru sve bliža – kazala je Presečan Arvay.

Leon Veselski, voditelj radova na gradilištu kazao nam je kako radovi napreduju prema planu, čak i bolje od očekivanog.

Stolarija na jesen

Nova Glazbena škola svakm je danom sve veća/Foto: Martina Čapo
Nova Glazbena škola svakm je danom sve veća/Foto: Martina Čapo

-Čak smo i ispred zadane dinamike. Danas ćemo betonirati dio ploče na prvom katu, a sljedeći dio betonaže planiran je za početak idućeg tjedna. Potom nastavljamo sa zidovima – kazao je Veselski i podsjetio kako su uvedeni u posao 05. veljače. Rok za završetak im je dvije godine, no očekuju da će sve biti gotovo i prije toga. Plan im je do jeseni završiti s vanjskim dijelom gradilišta, kako bi nakon postavljanja stolarije na školu mogli preseliti unutar objekta i tokom zimskim mjeseci raditi u zatvorenom.

Pročelnica Vanja Posavac također je izuzetno zadovoljna dinamikom radova na izgradnji Glazbene škole.

Impresivan pogled s prvog kata/Foto: Martina Čapo
Impresivan pogled s prvog kata/Foto: Martina Čapo

Koncertna dvorana

-Moram istaknuti kako radovi idu i brže od terminskog plana. Ovo je investicija od 25 milijuna kuna, a Bjelovarsko – bilogorska županija u potpunosti je osigurala sredstva. Sve se podmiruje redovno, cijenimo trud radnika, inženjera, nadzora i svih koji rade besprijekorno i ubrzano – kazala je Posavac zaključivši kako će škola biti predivno zdanje, a posebno su ponosni na koncertnu dvoranu koja će polaznicima, ali i građanima puno značiti.

Pogled s prvog kata/Foto: Martina Čapo
Pogled s prvog kata/Foto: Martina Čapo