Fotografija: Župan Marko Marušić u društvu čazmanskog gradonačelnika Dinka Piraka obišao je novoasfaltiranu županijsku cestu u Donjem Dragancu /Foto: BBŽ
Galerija
Župan Marko Marušić u društvu čazmanskog gradonačelnika Dinka Piraka obišao je novoasfaltiranu županijsku cestu u Donjem Dragancu /Foto: BBŽ

Napokon asfaltirana dionica ceste u Donjem Dragancu pokraj Čazme

Riječ je o dionici dugoj jedan kilometar, čiju je obnovu vrijednu nepunih milijun kuna, u stopostotnom iznosu financirala Županijska uprava za ceste Bjelovarsko-bilogorske županijeČAZMA - Župan Marko Marušić u društvu čazmanskog gradonačelnika Dinka Piraka obišao je novoasfaltiranu županijsku cestu u Donjem Dragancu, naselju na području Grada Čazme. Riječ je o dionici dugoj jedan kilometar, čiju je obnovu vrijednu nepunih milijun kuna, u stopostotnom iznosu financirala Županijska uprava za ceste Bjelovarsko-bilogorske županije, javljaju iz BBŽ-a.

Smanjili dug u ŽUC-u

- Drago mi je da sam danas ovdje i da mogu vidjeti da je naša Županijska uprava za ceste obnovila ovu prometnicu. Mi nastavljamo s asfaltiranjem naših županijskih prometnica unatoč problemima koje smo naslijedili u ŽUC-u, a poznato je da je riječ o minusu od 29 milijuna kuna.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

Za nas bi bilo puno lakše i sigurno bi puno više kilometara asfaltirali da je situacija bila obrnuta i da je ŽUC bio u plusu, ali nažalost nije. No mi smo u ovih godinu dana taj dug ŽUC-a uspjeli smanjiti na gotovo 11 milijuna, a istovremeno smo radili na onim područjima na kojima se zadnjih godina nije ništa ulagalo – kazao je župan napominjući da je teško raditi u okolnostima kada morate smanjivati dug, a s druge strane morate asfaltirati ceste i to je jako zahtjevno izbalansirati.

Dugo bili zapostavljeni

Zadovoljstvo zbog obnove prometnice iskazao je i gradonačelnik Pirak.

- Na našem području u županijske prometnice treba puno ulagati jer smo godinama bili izostavljani iz tih projekata obnove i zato mi je drago da je danas druga situacija i vjerujem da ćemo u budućnosti to promijeniti – kazao je gradonačelnik i izrazio zahvalnost županu što je u ovogodišnji plan uvrstio obnovu ove prometnice, javljaju iz BBŽ-a.