Fotografija: Od četvrtka do nedjelje očekuju nas topliji, ali i kišovitiji dani/Foto: Unsplash
Od četvrtka do nedjelje očekuju nas topliji, ali i kišovitiji dani/Foto: Unsplash

Nakon minusa nam stižu topliji dani, ali pratit će ih višednevna kiša

Jugozapadnjak će i sutra biti izražen na kopnu, osobito u gorju, ali i središnjim predjelima, pa i na potresom pogođenom području, dok će na moru puhati umjereno do jako jugo

Nakon dojučerašnjih minusa, središnja Hrvatska i Slavonija jutros su se probudile na nekih pet stupnjeva, a temperature zraka do kraja tjedna penjat će se i do 13 stupnjeva. Osjetan je to porast temperatura u 24 sata, a razlog je dotok toplog zraka u južnoj struji, javljaju prognostičari s N1 televizije.

I dok je porast temperature vijest koja će nas sve sigurno razveseliti, ipak nije se idealno. Naime, očekuju nas nestabilne vremenske prilike s dosta kiše, a u najvišim predjelima može pasti još malo susnježice i snijega.

Uz to što će biti oborine u gorju, vjetrovito je, mogući su olujni udari jugozapadnjaka, na što upozorava i Meteoalarm, DHMZ-a. Jugozapadnjak će i sutra biti izražen na kopnu, osobito u gorju, ali i središnjim predjelima, pa i na potresom pogođenom području, dok će na moru puhati umjereno do jako jugo.

Duž Jadrana će i sutra biti povremene kiše, a onda u petak treba računati na još više kiše. Oborina će na moru biti lokalno obilna, prolaskom ciklone, a uz olujne udare juga i oštra, moguće je poplavljivanje obalnih područja. I subota će biti vrlo kišovita, osobito u gorju, i duž Jadrana. Uslijed obilnije oborine i ubrzanog otapanja snijega, moguće je i naglo dizanje vodostaja rijeka.