Fotografija: Srednja škola Garešnica/ Foto: KruGarešnica.info
Galerija
Srednja škola Garešnica/ Foto: KruGarešnica.info

Nakon dvije godine u Garešnici se ponovno uspostavlja gimnazijski razred

Iako nam to nije obveza, jer nismo osnivač, želimo pomoći da se održi taj obrazovni smjer. Zbog toga je za svakog novog gimnazijalca osigurano tisuću kuna potpore, kaže BilandžijaNakon dvije godine, u Srednjoj školi „August Šenoa“ u Garešnici, od jeseni će ponovno biti uspostavljen prvi razred Opće gimnazije, prenosi KruGarešnica.info. Prvi krug prijava za buduće srednjoškolce je završen, a upisi u prve razrede održat će se od 12. do 14 srpnja.

Taj proces, pored starog načina, osobnim dolaskom,  moguće je odraditi i online putem, baš kao i upis u učeničke domove i to po prvi put ove godine. U garešničkoj Srednjoj školi za prvi razred gimnazije prijavilo se više od 15 učenika, a polaznici će dobiti i potporu iz gradskog proračuna.

Potpora 1000 kuna 

- Iako nam to nije obveza, jer nismo osnivač, želimo pomoći da se održi taj obrazovni smjer. Riječ je o ponajboljim učenicima iz ovdašnjih osnovnih škola i šteta je da ovaj smjer upisuju u drugim gradovima, a ne u Garešnici. Zbog toga je za svakog novog polaznika gimnazije osigurano tisuću kuna potpore, za KruGarešnica.info kazao je gradonačelnik Josip Bilandžija.

Josip Bilandžija, gradonačelnik Garešnice/Foto: MojPortal.hr
Josip Bilandžija, gradonačelnik Garešnice/Foto: MojPortal.hr

Za sve smjerove garešničke Srednje škole dovoljno je učenika za razredna odjeljenja, a najmanji interes ove je godine za smjer stolara.