Fotografija: Poznati Britanac oduševljen je Bjelovarom/Foto: FB Paul Bradbury
Galerija
Poznati Britanac oduševljen je Bjelovarom/Foto: FB Paul Bradbury

Najpoznatiji 'hrvatski Britanac' Paul Bradbury objavio video o Terezijani i sprema još iznenađenja

„Paul Bradbury je prilikom boravka u Bjelovaru obišao svaki kutak našeg grada. Odveli smo ga u muzej, obišao je zgradu Vodotehne, novi stadion, geotermalne izvore“, kaže bjelovarski gradonačelnik Dario HrebakMeđu mnogobrojnim posjetiteljima Terezijane, najveće bjelovarske turističke manifestacije, prošlog je vikenda bio i Paul Brabury. Najpoznatiji Britanac s hrvatskom adresom poznat je po tome što na društvenim mrežama, na kojima ima preko 100 tisuća pratitelja, promovira ljepote Hrvatske u kojoj živi već 20 godina.

U svom popularnom serijalu „1 minute Croatia“ jučer je objavio i video o Terezijani. U njemu ukratko gledateljima objašnjava kako je bjelovarska manifestacija posvećena carici Mariji Tereziji koja u Bjelovaru zapravo nikada nije bila, a čitava priča ilustrirana je prikazom najzanimljivijih događanja s popularne gradske fešte.

A uz jednu od fotografija s Terezijane, Bradbury je napisao i kratak dojam u Bjelovaru.

-Vrlo lijep grad, vrlo inspirativan dan. Da se bar svim hrvatskim gradovima upravlja ovako – istaknuo je.

U prvom video prezentirana je Terezijana/Foto: FB Paul Bradbury
U prvom video prezentirana je Terezijana/Foto: FB Paul Bradbury

Ima toga još

No, taj video tek je početak, otkriva nam bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak koji ugostio poznatog Britanca.

-Paul Bradbury je prilikom boravka u Bjelovaru obišao svaki kutak našeg grada. Odveli smo ga u muzej, obišao je zgradu Vodotehne, novi stadion, geotermalne izvore i brojna druga mjesta u gradu i okolici. Ostao je ugodno iznenađen kad je vidio što se sve radi kod nas. Snimio je hrpu materijala, tako da će promotivnih sadržaja o našem gradu na njegovim kanalima sigurno biti još – kaže Hrebak.

Zaljubljen u Hrvatsku

Gradonačelnik dodaje kako je ovakva promocija Bjelovara, posebice Terezijane, dobrodošla, prvenstveno zbog činjenice što Bradburyja na internetu prati jako puno stranaca.

Bradbury sprema još materijala u Bjelovaru/Foto: FB Paul Bradbury
Bradbury sprema još materijala u Bjelovaru/Foto: FB Paul Bradbury

Ovaj Britanac zaljubljen u Hrvatsku inače je rođen u Manchesteru, a proputovao je čitav svijet. Kako navodi u svom životopisu, posjetio je 96 svjetskih zemalja, a živio je u njih desetak. Prije dva desetljeća skrasio se u Hrvatskoj, i to na našem najsunčanijem otoku, Hvaru, s kojeg redovito odlazi u druge dijelove Lijepe Naše kako bi strancima prezentirao njezine ljepote i posebnosti.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!