Fotografija: Policija će na županijskim granicama dežurati 24 sata dnevno/Foto: Željko Hajdinjak/CROPIX
Policija će na županijskim granicama dežurati 24 sata dnevno/Foto: Željko Hajdinjak/CROPIX

Najdetaljniji vodič za traženje propusnica s baš svim kontaktima

Donosimo vam detaljno objašnjenje tko, kada i na kojoj adresi treba tražiti izdavanje propusnica kao i kategorije ljudi i radnika koji ne trebaju koristiti propusniceTemeljem Odluke Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH o zabrani napuštanja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u Republici Hrvatskoj koja stupa na snagu 23. prosinca nadležnosti za izdavanje propusnica imaju:

RAVNATELJSTVO CIVILNE ZAŠTITE RH JEDINO I ISKLJUČIVO IZDAJE PROPUSNICE ZA:

1. Odlaske na sportska natjecanja i treninge koji nisu obustavljeni

2. Odlaske u hotele ili druge smještajne objekte za koja su izvršene uplate najkasnije  do dana stupanja na snagu Odluke o zabrani napuštanja županija (23. 12. 2020. godine)

3. Odlazak na sahranu člana uže obitelji

4. Povratak ili neodgodivi put u inozemstvo

5. Omogućavanje izvršenja sudskih odluka koje se odnose na pravo roditelja na provođenje vikenda ili praznika sa svojom djecom

DRUGI OPRAVDANI RAZLOZI

Ravnateljstvu civilne zaštite zahtjev za propusnicu može se uputiti putem mail adrese: propusnica@civilna-zastita.hr ili platforme https://epropusnice.gov.hr  

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE IZDAJE PROPUSNICE ZA:

1. Pacijente koji zahtijevaju medicinsku skrb

2. Putovanje na posao ili s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti kod kuće

3. Zahtjev za propusnicom se Županijskom stožeru upućuje putem sustava  e-propusnica https://epropusnice.gov.hr  što je ujedno i najbrži način za dobivanje propusnica.

4. U slučajevima ukoliko podnositelj ne može pristupiti sustavu e-propusnica, zahtjev se šalje na adresu elektroničke pošte -propusnice@bbz.hr. U tom slučaju zahtjev treba sadržavati: ime i prezime, OiB, adresa stanovanja (ulica i kućni broj, mjesto/grad, županija), relacija putovanja (mjesto/ grad polazišta i mjesto/grad odredišta putovanja) i obrazloženje opravdanosti zahtjeva.

KATEGORIJE KOJE NE TRENAJU PROPUSNICU:

Riječ je o kategorijama na koje se ne odnosi odluka o izdavanju propusnica i koje svoje svojstvo dokazuju iskaznicom ili drugom identifikacijskom ispravom:

1. Osoblje nužno za održavanje prometa i opskrbu

2. Dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za pružanje zdravstvene  i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe

3. Izvješćivanje javnosti

4. Žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID 19