Fotografija: Nikad bogatiji sportski program na Terezijani/Foto: Martina Čapo
Galerija
Nikad bogatiji sportski program na Terezijani/Foto: Martina Čapo

Najbolje od sporta u Bjelovaru: „Po prvi put na Terezijani FUN RUN, dječja utrka i turnir Anđelko Višić“

HPD Bilogora Bjelovar ove će godine organizirati šetnju bjelovarskim ulicama u dužini od 7 kilometara. A za vrijeme Terezijane iznad Bjelovara preletavat će avioni Zrakoplovnog kluba BjelovarBJELOVAR – Polako se otkrivaju pojedinosti programa ovogodišnje, 27. Terezijane koja počinje 13. lipnja i traje četiri dana, tj. do 16. lipnja.

Osim brojnih glazbenih aktivnosti, koncerata i nastupa koji su dijelom već poznati, kao i festivala svjetla i brojne performere koji stižu iz Beograda, Beča i ostalih gradova, Terezijanu čine i sportske aktivnosti koje u grad privlače velik broj gostiju.

Upravo se o njima govorilo na jutrošnjoj press konferenciji.

Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo

Zamjenik gradonačelnika Bjelovara Igor Brajdić kazao je tako da će se u sklopu ovogodišnje Terezijane u Bjelovaru održati šesta po redu FUN RUN, sve popularnija utrka po središnjim ulicama Bjelovara. Bit će to prvi puta da se FUN RUN održava u sklopu Terezijane.

Noviteti u vidu organizirane šetnje

- Potrudili smo se da ova Terezijana bude najbogatija do sada što se tiče sportskog dijela. Na utrci FUN RUN očekujemo 500 trkača iz svih okolnih županija. Po prvi put imat ćemo i utrku djece, a nakon nje trčat će svi ostali trkači, pojasnio je Brajdić i dodao kako su u sportski dio uključene Udruga starodobnih vozila. Kako je kazao, oni očekuju više od 150 sudionika.

HPD Bilogora Bjelovar, na čelu s Verom Pauškom ove će godine organizirati šetnju bjelovarskim ulicama u dužini od 7 kilometara u koju se mogu uključiti svi gosti.

Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo

- Povratnici na Terezijanu su i članovi Moto kluba sa svojom Moto alkom. Poznato vam je i kako zajedničkim naporima želimo zaštiti Moto budnicu, kazao je Brajdić otkrivši kako će u organizaciji Biciklističkog kluba Gema biti održana i utrka XCM Terezijaner, ruta će biti duga 70 kilometara, a prolazi se predivnom Bilogorom. Očekuje se oko 350 do 400 odraslih biciklista, te mnoštvo malih sudionika na već dobro znanom nogoguru-ciklofuru.

Utrka predškolaca i osnovnoškolaca

U programu su i vrijedne mažoretkinje koje vodi Plesni klub H-8 na čelu s Dragutinom Hubakom. Ne treba zaboraviti niti Sportski dan učenika osnovnih škola.

Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo

- Sve ove aktivnosti privući će mnoštvo ljudi u Bjelovar. A to je odlično i za gospodarstvo jer će popiti kavu, pojesti nešto, razgledati grad, otići u muzej…, zadovoljan je Brajdić.

Nikola Kovaček/Foto: Martina Čapo
Nikola Kovaček/Foto: Martina Čapo

Još je spomenuo kako će u sklopu Terezijane biti održan i 21. međunarodni turnir limača dr. Anđelko Višić u organizaciji NK Bjelovar. Na njemu će u dva dana sudjelovati 40 ekipa, odnosno oko 600 malih nogometaša. A za vrijeme Terezijane iznad Bjelovara preletavat će avioni Zrakoplovnog kluba Bjelovar što će također biti svojevrsna atrakcija.

Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo

Predsjednik Atletskog kluba Bjelovar Nikola Kovaček veseli se što će utrka FUN RUN biti dio Terezijane.

- Imat ćemo kao i prethodnih godina utrku na pet kilometara i 10 kilometara te štafetnu utrku četiri puta 2.5 kilometara. Trčat će se ulicama Bjelovara što je svima vrlo atraktivno, lijepo i zanimljivo. Ove godine na korzu ćemo imati i utrku predškolaca i osnovnoškolaca, otkrio je Kovaček novitet i dodao da priželjkuju novi rekord u broju trkača čime bi nadmašili onaj iz 2019. godine kada ih je bilo 500-injak.

Prijave za utrku kreću već sutra na web stranici stotinka.hr.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!