Fotografija: Najavljeno poskupljenje komunalija u Bjelovaru/ Foto: Grad Bjelovar
Galerija
Najavljeno poskupljenje komunalija u Bjelovaru/ Foto: Grad Bjelovar

Najavljena poskupljenja komunalija u Bjelovaru: "I dalje ćemo biti najjeftiniji u Hrvatskoj"

Zbog zakonskog usklađenja za 13 posto povećat će se plaće djelatnicima Komunalca i Vodnih usluga, dok će plaće djelatnika u ostalim gradskim ustanovama rasti za tri posto, kaže HrebakZbog zakonskog usklađenja za 13 posto povećat će se plaće djelatnicima Komunalca i Vodnih usluga, dok će plaće djelatnika u ostalim gradskim ustanovama rasti za tri posto, kaže Hrebak

Zaposlenici bjelovarskog Komunalca i Vodnih usluga uskoro će primati veću plaću, potvrdio je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak na današnjoj konferenciji za medije prilikom predstavljanja novog stroja.

Kompaktor je vrijedan 482 tisuće eura/ Foto: Grad Bjelovar
Kompaktor je vrijedan 482 tisuće eura/ Foto: Grad Bjelovar

- Nabavljen je takozvani kompaktor, vrijedan 482 tisuće eura, od kojih je 60 posto osigurao Fond za zaštitu okoliša, dok će preostali dio financirati Komunalac i Grad Bjelovar. Ovo je velika investicija za koja će pridonijeti daljnjoj obradi otpada, poručio je Hrebak te se osvrnuo na povećanja plaća.

Komunalije ne rastu zbog plaća

- Povećanje će biti značajno, odnosno 13 posto, jer su djelatnici obiju tvrtki to itekako zaslužili. Pametnim i racionalnim ulaganjima posti smo određene uštede u oba sustava, a razmišljamo i o povećanju cijene usluga za građane, koja je jedna od najjeftinijih u Hrvatskoj. Inače, cijene usluga nisu mijenjane od 2011. godine, kazao je Hrebak dodavši da će rasti plaće i drugim djelatnicima gradskih ustanova, i to za 3 posto.

Dario Hrebak/ Foto: Grad Bjelovar
Dario Hrebak/ Foto: Grad Bjelovar

Dodao je i to da najavljenih poskupljena neće biti još mjesec dva, ali nažalost neminovna su zbog inflacije. Također, unatoč poskupljenima, Hrebak je istaknuo da će Bjelovarčani i dalje plaćati najjeftinije račune u Hrvatskoj.

Cijene komunalija nisu dizane od 2011 godine/ Foto: Grad Bjelovar
Cijene komunalija nisu dizane od 2011 godine/ Foto: Grad Bjelovar

Ivan Jurković Piščević/ Foto: Grad Bjelovar
Ivan Jurković Piščević/ Foto: Grad Bjelovar

- Prosječna plaća u Komunalcu iznosi između 750 i 800 eura, a radnici na komunalnim vozilima i vozači po osnovici imaju između 600 i 700 eura bruto plaću. Pored toga, njihovi uvjeti rada ponekad su doista nehumani, zato su zaslužili povećanje, istaknula je Ivan Jurković Piščević, direktorica Komunalca Bjelovar.

Znatno veći troškovi

Prvi čovjek Vodnih usluga Ivan Ivančić pojasnio je da se prvenstveno radi o zakonskom usklađenju, dok će dodatne analize pokazati treba li plaće dodatno dizati.

Ivan Ivančić/ Foto: Grad Bjelovar
Ivan Ivančić/ Foto: Grad Bjelovar

- Što se cijena usluga, prošle godine imali smo veliko poskupljenje troškova električne energije i to u iznosa od 10 posto našeg ukupnog godišnjeg prihoda. To je bilo do primjene Vladine uredbe. Naravno, i dalje ćemo biti racionalni i voditi brigu o platežnoj i kupovnoj moći naših korisnika, ali da ćemo morati preispitati cijene, morat ćemo, poručio je Ivančić.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!