Fotografija: Skupština je danas razriješila Vijeće na izvanrednom sastanku vrativši tako Marija Gazića na čelno mjesto Hrvatske komore medicinskih sestara/Foto: Damjan Tadic/CROPIX
Skupština je danas razriješila Vijeće na izvanrednom sastanku vrativši tako Marija Gazića na čelno mjesto Hrvatske komore medicinskih sestara/Foto: Damjan Tadic/CROPIX

Nadmoćnom većinom Skupština razriješila Vijeće i vratila Marija Gazića na čelo Komore medicinskih sestara

„Drago mi je da mi je većina članova Komore iskazala povjerenje. I nadalje ću se zalagati za transparentno vođenje, pokušaj privatizacije Komore nije im uspio“, poručio je Gazić.ZAGREB  - Skupština Hrvatske komore medicinskih sestara koja je izvanredno sazvana za danas, izglasala je nepovjerenje i razriješila Vijeće te vratila Marija Gazića na mjesto predsjednika Komore s kojeg je „potjeran“. Rezime je to danas održane izvanredne sjednice Skupštine Hrvatske komore medicinskih sestara (HKMS). Naime, članovi Skupštine sa 63 glasa za, dva glasa protiv i 11 glasova suzdržanih izglasali su nepovjerenje i razriješili Vijeće HKMS-a zbog protustatutarnog načina rada i protustatutarnog donošenja odluka. Skupština HKMS-a je također poništila sa 69 glasa za, dva glasa protiv i pet suzdržana protustatutarnu odluku Vijeća Komore od 16. lipnja 2021. o razrješenju predsjednika Komore Marija Gazića čime su sve pravne posljedice proizašle iz te odluke postale pravno ništetne, kao i Odluku o raspisivanju natječaja za izbor Predsjednika. Time je Gazić vraćen na mjesto predsjednika Hrvatske komore medicinskih sestara. 

Podsjetimo, o ovom smo slučaju izvještavali nekoliko puta i to nakon što je predsjednika Komore dobio izvanredan otkaz, zbog, kako nam je i sam rekao potpuno netočnih tvrdnji i optužbi o čemu više možete pročitati OVDJE.

Pokušaj privatizacije

-Drago mi je da mi je većina članova Komore i na ovaj način iskazala povjerenje. Hrvatska komora medicinskih sestara mora biti strukovna organizacija za sve medicinske sestre i medicinske tehničare, raditi u interesu svih članica i članova, a ne privilegirane klike. Kao i do sada i nadalje ću se zalagati za transparentan način vođenja Komore i njezinu daljnju modernizaciju. Stvarni razlog mojeg razrješenja bio je pokušaj privatizacije Komore od strane pojedinih  članova sad već bivšeg Vijeća te sprečavanje uvođenja izbornog modela jedan član, jedan glas za vodstvo Komore, za koji se zalažem. Takav izborni model onemogućit će bilo čiju privatizaciju Komore i dodatno je demokratizirati, poručio je Gazić.