Fotografija: Ilustracija/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Ilustracija/ Foto: Deni Marčinković

Nacionalni dan hitne medicinske pomoći u Bjelovaru: "Naučite kako nekome spasiti život"

"U mnogo slučajeva upravo su ključne prve 3 minute za preživljavanje i povratak vitalnih funkcija", poručuju iz Zavoda za hitnu medicinu BBŽ-aZavod za hitnu medicinu Bjelovarsko bilogorske županije u utorak, 30. travnja, obilježava Nacionalni dan hitne medicinske pomoći.

Djelatnici Zavoda ove su godine odlučili obilježiti svoj dan na središnjem gradskom korzu u Bjelovaru, na lokaciji između trgovine DM i caffe bara i bistro Franz.

Besplatna edukacija

- Povodom Nacionalnog dana hitne medicinske službe zainteresirani građani će moći besplatno naučiti tehnike oživljavanja na lutci, te upotrebu AVD uređaja koji je u našoj županiji sve dostupniji. S nama će biti prijatelji, kolege i suradnici iz Regionalnog centra kompetentnosti Medicinske škole Bjelovar zajedno sa voditeljicom i nastavnicom Tina Jelić Balta, mag.med.techn., koji će također prezentirati svoju opremu te ćemo zajedničkim snagama potpuno besplatno educirati građane naše županije - poručuju iz Zavoda i dodaju kako je upravljanje ovim uređajem potpuno automatizirano, glasovne komande su na hrvatskom i engleskom jeziku, tako da svatko može doći i probati, te naučiti kako nekome spasiti život.

Zavod za hitnu medicinu BBŽ-a
Zavod za hitnu medicinu BBŽ-a

- U mnogo slučajeva upravo su ključne prve 3 minute za preživljavanje i povratak vitalnih funkcija, što daljnjim tijekom, ako ne reagiramo, drastično opada - kažu u Zavodu za hitnu medicinu.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!