Fotografija: Načelnik Ivan Marrković ugostio je Leona koji se kući vratio kao državni prvak/Foto: Općina Velika Trnovitica
Načelnik Ivan Marrković ugostio je Leona koji se kući vratio kao državni prvak/Foto: Općina Velika Trnovitica

Načelnik Ivan Marković ugostio državnog prvaka Leona Pranjića iz Nove Ploščice

Leon je maturant Tehničke škole Bjelovar, a sudjelovao je na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola, World Skills Croatia 2022. g. Osvojio je 1. mjesto u disciplini “Građevinska tehnologija“VELIKA TRNOVITICA - Leon Pranjić, maturant Tehničke škole Bjelovar, koji dolazi iz Nove Ploščice, sudjelovao je na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola, World Skills Croatia 2022. od 10. do 12. svibnja 2022. godine.

Na Državnom natjecanju osvojio je 1. mjesto u disciplini “Građevinska tehnologija“, a tim povodom ugostio ga je načelnik općine Velika Trnovitica, Ivan Marković. Čestitao je Leonu na ostvarenom vrhunskom rezultatu te ga nagradio s novčanim iznosom u znak potpore za navedeni uspjeh.

Intenzivne pripreme

Prema riječima Leona, pripreme za navedeno natjecanje su trajale sve četiri godine školovanja, a nešto intenzivnije je krenulo dva mjeseca prije samog natjecanja.

-Kako je to izgledalo na samom natjecanju koje je trajalo tri dana ispričao nam je Leon, rekavši da je prvi dan pri dolasku morao pripremiti skice izložene zadane konstrukcije te sa svim dimenzijama i mjerama koje su izmjerene. Te mjere su služile za računanje koje je uslijedilo drugi dan, a koji je ujedno bio i najnaporniji jer je samo izračunavanje trajalo od 8 do 17 h. Treći dan je svoja rješenja morao predstaviti u obliku prezentacije.

Čestitamo Leonu na ostvarenim rezultatima te mu želimo puno uspjeha u daljnjem radu, poručuju iz Općine.