Fotografija: Trgovački centar u Daruvaru bio bi sličan onome koji je prošle godine izgrađen u Požegi/Foto: Supernova
Galerija
Trgovački centar u Daruvaru bio bi sličan onome koji je prošle godine izgrađen u Požegi/Foto: Supernova

Na ulazu u Daruvar uskoro će se graditi trgovački centar?

"Prema Gradu je iskazan službeni interes za tu parcelu vrijednu više od tri milijuna kuna na kojoj bi ulagač htio izgraditi trgovački centar sličan onome u Požegi", rekao nam je gradonačelnik Damir LneničekNa sjednici Gradskog vijeća Grada Daruvara održanoj u srijedu, po točkom 18. sakrila se na prvi pogled nezanimljiva točka dnevnog reda pod kojom piše: "Prijedlog odluke o prodaji nekretnine kč. br. 638/2 k. o. Daruvar. 

No, iza suhoparne, birokratske rečenice krije se potencijalno vrlo zanimljiv projekt. Riječ je o zemljištu koje se nalazi na izlazu iz grada, a za njega postoji interes investitora koji bi, prema informacijama koje smo dobili, želio graditi trgovački centar po uzoru na, primjerice, šoping centar Supernova u Požegi. 

Odgovor smo potražili kod gradonačelnika Daruvara Damira Lneničeka. 

- Da, riječ je o potencijalnoj investiciji o kojoj zasad ne bih htio previše govoriti, treba pričekati i vidjeti hoće li se realizirati. U pitanju je nekretnina koja je vrijedna više od tri milijuna kuna i postoji interes za njezinu kupnju. Hoće li se to na kraju i dogoditi, znat ćemo najkasnije do Uskrsa. Naime, prema Gradu je iskazan službeni interes za tu parcelu na kojoj bi ulagač htio izgraditi trgovački centar sličan onima koji se nalazi u Požegi, Bjelovaru ili Virovitici. Riječ je o krasnoj parceli na rubu grada, ali zasad ne bih govorio ništa više o tome. Do Uskrsa će biti poznato hoće li ulagač kupiti zemljište ili ne, a ako ga kupi, onda bi se na njemu gradio trgovački centar - rekao nam je gradonačelnik Damir Lneniček.  

Damir Lneniček, gradonačelnik Daruvara/Foto: Nikica Puhalo
Damir Lneniček, gradonačelnik Daruvara/Foto: Nikica Puhalo

Dakle, za nešto više od mjesec dana znat će se hoće li Daruvar uskoro dobiti prvi trgovački centar, a ako projekt krene u realizaciju, nekoliko desetaka Daruvarčana pronašlo bi svoje radno mjesto u njemu. 

Inače, rekao nam je gradonačelnik, sljedeća sjednica Gradskog vijeća neće se održavati elektronskim putem kao dosadašnje zbog epidemioloških mjera. 

- Budući da smo imali jedan broj vijećnika starije dobi koji se ne snalaze najbolje s novim, digitalnim tehnologijama, sjednice smo održavali dopisno, putem elektronske pošte. No, sljedeća sjednica bit će sigurno uživo, uz poštivanje svih važećih epidemioloških mjera - najavio je gradonačelnik Lneniček.