Fotografija: 
Foto: Josko Supic/CROPIX
Foto: Josko Supic/CROPIX

Na tržnice stigle trešnje: "U Bjelovaru najjeftinije, Međimurci ih plaćaju vrtoglavih 10 eura"

Najjeftinije trešnje mogle su se prošloga tjedna kupiti na tržnici u Bjelovaru. Najviša cijena bila je 4,50 eura, a najniža četiri eura. To je čak 55 posto niže od cijene u ČakovcuPrve trešnje pojavile su se na brojnim gradskim tržnicama diljem Hrvatske. Prema službenim podacima tržišnog informacijskog sustava Ministarstva poljoprivrede, najskuplje trešnje protekli tjedan jeli su Međimurci jer je na tržnici u Čakovcu najviša cijena bila 10 eura za kilogram, piše Danica.hr.

Prema najvišim postignutim cijenama slijede Koprivnica s devet eura, Varaždin sedam; Zagreb, Osijek i Vukovar po šest. Prosječna cijena na svim hrvatskim tržnicama prošli je tjedan iznosila 6,85 eura.

Najjeftinije trešnje pak mogle su se kupiti na tržnici u Bjelovaru: tamo je najviša cijena bila 4,50 eura, a najniža četiri eura. To je čak 55 posto niže od cijene u Čakovcu (usporedba najviših postignutih cijena).

Cijena pada

Ipak, cijena prvih trešanja osjetno je niža nego u istom tjednu prošle godine. Tad se kilogram trešanja u Rijeci i Zagrebu prodavao za 15 eura, a Osijeku za 12 eura. Prosječna cijena u Hrvatskoj u tom lanjskom tjednu bila je 10,58 eura.

Ove godine, dakle, na početku sezone trešnje su u prosjeku na tržnicama jeftinije za 37 posto u odnosu na isti tjedan prošle godine, piše Danica.hr.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!