Fotografija: Advent će se i ove godine održati na središnjem gradskom trgu/ Foto: Zoom Garešnica
Galerija
Advent će se i ove godine održati na središnjem gradskom trgu/ Foto: Zoom Garešnica

Na središnjem trgu u Garešnici od ove subote kreće Božićni sajam

Sajam ćemo organizirati svake adventske subote, a na njemu će naši OPG-ovi i ostali obrtnici prodavati svoje proizvode i rukotvorine, kaže BelakPaljenjem prve svijeće ove subote, 27. studenog, započet će tradicionalna manifestacija Advent u Garešnici. Iako su prijašnjih godina događanja bila gotovo na dnevnoj bazi, nažalost zbog epidemioloških mjera ovogodišnji program održavat će se samo subotama, potvrdila je direktorica TZ Sjeverne Moslavine Daniela Belak.

Skromnije izdanje

- Dobili smo odobrenje Stožera da održimo Advent na otvorenom. Svake subote organizirat ćemo mali Božićni sajam, na kojemu će naši OPG-ovi i ostali obrtnici prodavati svoje proizvode i rukotvorine. Također, u 17.30 sati održat će se i blagoslov te paljenje adventske svijeće na Trgu hrvatskih branitelja, poručila je Belak.

Veliki adventski vijena već je postavljen/ Foto: Zoom Garešnica
Veliki adventski vijena već je postavljen/ Foto: Zoom Garešnica

Početak programa predviđen je nešto ranije, odnosno u 15.30 sati i trajat će sve do 19. Prema riječima direktorice TZ Sjeverna Moslavina, svake subote domaćini će biti razne udruge koje djeluju na području grada, a prvi su na redu članovi Gradskog društva Crvenog križa Garešnica i Udruga žena Garešnički Brestovac.

Podjela vina, čaja i kolača

- U njihovoj organizaciji naši sugrađani moći će uživati u kuhanom vinu, čaju i kolačima, koji će se dijeliti poslije blagoslova i paljenja svijeća, zaključila je Daniela Belak.

Uređenje grada je u tijeku/ Foto: Zoom Garešnica
Uređenje grada je u tijeku/ Foto: Zoom Garešnica

Povodom najljepšeg doba u godini, uređenje grada već je u tijeku, a na središnjem trgu osvanuo je i veliki adventski vijenac te okićeni bor. Vidimo se u subotu u Garešnici.