Fotografija: U subotu je na ribnjacima u končanici bilo 33 ribiča, dok je u nedjelju došlo njih 34 /Foto: Ribnjačarstvo Končanica
Galerija
U subotu je na ribnjacima u končanici bilo 33 ribiča, dok je u nedjelju došlo njih 34 /Foto: Ribnjačarstvo Končanica

Na ribnjacima u Končanici prošli vikend ulovljeno više od 60 kg ribe

Za sada je ribnjak poribljen s 13,5 tona konzumnog šarana od tri do pet kilograma, a u travnju će biti još poribljavanja s konzumnim šaranom i sa šaranskim maticama od 15 kilograma pa nadaljeRibnjačarstvo Končanica otvorila je prošlog vikenda sezonu pecanja na svojim ribnjacima.

U subotu je došlo 33 ribiča, dok su u nedjelju na ribnjake stigla 34 ribiča.

Foto: Ribnjačarstvo Končanica
Foto: Ribnjačarstvo Končanica

Kako nam je rekao referent marketinga i voditelj Sportskog ribnjaka, Luka Stričević, rekordan broj dolazaka bio je 1. svibnja prošle godine, njih 106, što je ujedno i maksimum za nesmetano pecanje na ribnjaku.

Konzumni šaran

Ribiči su u subotu upecali ukupno 41,5 kilograma ribe, a u nedjelju 21 kilograma. U tu brojku ulaze šarani od dva do četiri kilograma, a brojka bi bila i veća da su pustili matice od 20 kilograma. Za sada je ribnjak poribljen sa 13,5 tona konzumnog šarana od tri do pet kilograma, a u travnju će biti još poribljavanja s konzumnim šaranom i sa šaranskim maticama od 15 kilograma pa nadalje.

Foto: Ribnjačarstvo Končanica
Foto: Ribnjačarstvo Končanica

Naime, ribnjak ne radi ponedjeljkom pa Ribnjačarstvo taj dan koristi za određene radove i čišćenje ribnjaka, a ostale dane od utorka do petka radi od 7 do 18 sati te subotom i nedjeljom od 6 do 18 sati. Ljeti se radno vrijeme produži i do 21 sat.

- Odaziv je na početku sezone bio solidan i prosječan, ne kakav bude za Praznik rada ili blagdane, ali ulovi su bili dobri i riba je grizla, iako je bilo prohladno i vjetrovito - istaknuo je Luka Stričević.

Foto: Ribnjačarstvo Končanica
Foto: Ribnjačarstvo Končanica

Ribičima su omogućene tri strane ribnjaka na kojima mogu naći slobodno mjesto za pecanje, a da si međusobno ne smetaju. Ribiči se svakako pridržavaju epidemioloških mjera jer su na otvorenom i drže razmak što prakticiraju i bez obzira na pandemiju jer drugačije ne mogu niti pecati.

- Maknuli smo sve stolove i ribičima je dozvoljeno uzimanje pića sa šanka, ali bez zadržavanja - dodao je Luka Stričević.