Fotografija: Veselo je bilo u prostorijama općine Dežanovac/Foto: Općina Dežanovac
Galerija
Veselo je bilo u prostorijama općine Dežanovac/Foto: Općina Dežanovac

Na području Dežanovca u prvih šest mjeseci ove godine rođeno devetero djece

Za prvo dijete naknada iznosi 1000 kuna, za drugo 2000 kuna, a za treće i svako slijedeće 3000 kuna, kazala nam je pročelnica Ljubica SaratlijaDEŽANOVAC – U prvih šest mjeseci ove godine, općina Dežanovac bogatija je za devetero novih stanovnika. Upravo se toliko djece rodilo u prvoj polovici godine, a koliko im se raduju i u Općini, dokazali su svečanim prijemom i darivanjem.

- U prostorijama Općine Dežanovac primili smo najmlađe naše stanovnike, odnosno novorođenu djecu u prvih šest mjeseci 2022. godine. Njih i njihove roditelje darivali smo s prigodnim paketima u kojima su se nalazile osnovne higijenske potrepštine neophodne za novorođenčad.

Povećane naknade

A osim toga svi su dobili i novčane naknade koje su od ove godine povećane. Za prvo dijete naknada iznosi 1.000,00 kuna, za drugo dijete 2.000,00 kuna, a za treće i svako slijedeće dijete naknada iznosi 3.000,00 kuna, kazala nam je pročelnica Ljubica Saratlija  dodavši kako je pakete obiteljima uručila Kristina Kubišta, zamjenica načelnika iz reda pripadnika češke nacionalne manjine.

Novorođenčad je Općina osim s novčanim naknadama darivala i prigodnim paketima/Foto: Općina Dežanovac
Novorođenčad je Općina osim s novčanim naknadama darivala i prigodnim paketima/Foto: Općina Dežanovac

Dodajmo, broj novorođene djece u ovoj godini identičan je prošloj godini jer i tada se u prvih šest mjeseci rodilo devetero mališana.

Broj djece ne opada

-Obično u prvoj polovici godine imamo oko 10 novorođenih mališana, dok u drugoj polovici godine broj bude nešto malo manji. Godinu najčešće završimo s 13 do 17 novorođenčadi i sve dok taj broj ne opada, bit ćemo zadovoljni, zaključuje Saratlija koja se raduje novom prijemu