Fotografija: Ovogodišnja Gariglazbijada bit će u znaku 90-ih i dance glazbe/ Foto: Ivo Ravlic, Ranko Suvar, Damir Krajac/ CROPIX
Galerija
Ovogodišnja Gariglazbijada bit će u znaku 90-ih i dance glazbe/ Foto: Ivo Ravlic, Ranko Suvar, Damir Krajac/ CROPIX

Na ovogodišnjoj Gariglazbijadi nastupit će I Bee, Minea i Ella

Vraćamo se samim početcima Gariglazbijade, devedesetim godinama i zvijezdama hrvatske estrade tog vremena. No na programu ima i drugih zanimljivih događanja, kaže Daniela BelakNajpoznatija garešnička glazbena manifestacija Gariglazbijada ove godine bit će u znaku 90-ih i dance glazbe, a održat će se u petak 26. i subotu 27. kolovoza.

- Začetnik Gariglazbijade je gradska radijska postaja Krugoval 93,1 MHz Garešnica koja ove godine obilježava 30 godina postojanja. Odlučili smo se vratiti u 90-e godine i pozvati one izvođače koji su nastupili na prvim Gariglazbijadama, a to su pjevačice Ivana Banfić, Minea i Ella - rekla nam je direktorica TZ Sjeverna Moslavina Daniela Belak.

Podizanje vinogradarskog klopoca

Manifestacija započinje u petak poslijepodne u Vinariji Žabić u Kapelici tradicionalnim podizanjem vinogradarskog klopoca i podjelom diploma nagrađenim vinarima. U 19 sati navečer vrijeme je rezervirano za kinoprojekciju u Hrvatskom domu, dok je u večernjim satima, točnije od 21 sat na rasporedu koncert grupe Drugi format na garešničkom Trgu hrvatskih branitelja.

U subotu 27. kolovoza od 13 do 19 sati posjetitelji će imati priliku posjetiti Prvi hrvatski hotel za pčele na OPG-u Balja. U sklopu Dana otvorenih vrata domaćini će prezentirati svoj rad i provesti vas kroz neobičan hotel. U 16:30 na rasporedu je Medeni poetski trenutak u režiji Hrvatske knjižnice i čitaonice Đuro Sudeta i zavičajnih pjesnika.

Plakat manifestacije/ Foto: TZ Sjeverna Moslavina
Plakat manifestacije/ Foto: TZ Sjeverna Moslavina

Kao i prve večeri, u subotu u 19 sati u Hrvatskom domu na rasporedu je kinoprojekcija. U večernjim satima od 21 sat posjetitelje očekuje vrhunac manifestacije – povratak u 90-e uz hrvatske dance izvođače 90-ih godina. Rođendanska zabava Krugovala na koju su svi pozvani. Nakon Minee, Ivane Banfić i Elle, za odličnu atmosferu pobrinuti će se DJ Tomek sa svojim retro discom.

Povratak počecima

Kao i svake godine do sad, na garešničkoj glazbenoj manifestaciji čeka vas ugostiteljska ponuda, napuhanci za najmlađe i turistički vlakić.

- Vraćamo se samim početcima Gariglazbijade, devedesetim godinama i zvijezdama hrvatske estrade tog vremena. No na programu ima i drugih zanimljivih događanja pa se nadam da će svatko pronaći nešto za sebe. Pozivamo sve da dođu u Garešnicu i dobro se zabave uz poznate ritmove domaće dance glazbe – rekla nam je direktorica Belak.

Organizatori ovogodišnje Gariglazbijade su TZ Sjeverna Moslavina, Grad Garešnica, Krugoval 93,1 MHz Garešnica i Komunalac d.o.o. Garešnica uz pokroviteljstvo TZ Bjelovarsko-bilogorske županije. Sponzori su OPG Balja, Vinarstvo Žabić, Hotel Garić, Enso i Outline.