Fotografija: Načelnik Općine Veliko Trojstvo Ivan Kovačić imat će na izborima tri protukandidata/Foto: Deni Marčinković
Galerija
Načelnik Općine Veliko Trojstvo Ivan Kovačić imat će na izborima tri protukandidata/Foto: Deni Marčinković

Na načelnika Kovačića "jurišaju" tri protukandidata među kojima ipak nije njegov nećak

Miljenko Kurevija opovrgnuo je da došlo do raskola u stranci, a glasine koje se šire pripisuje predizbornim igrokazimaVELIKO TROJSTVO – Predajemo listu za Općinsko vijeće. Kao i uvijek, nositelj liste je aktualni načelnik Ivan Kovačić, a ja sam odmah ispod njega – kazao nam je jučer u telefonskom razgovoru Miljenko Kurevija, predsjednik HSS-a Veliko Trojstvo, ujedno i predsjednik Općinskog vijeća. Iako je, u slučaju da se aktualni načelnik nije ponovno kandidirao, Kurevija bio već spreman zamijeniti ga na tom mjestu kao kandidat za načelnika ispred HSS-a, tvrdi nam kako nije razočaran.

Ugled u selu

- Istina je da bih se u tom slučaju kandidirao, no ipak Ivan Kovačić ima iskustvo koje malo tko može dostići – kazao je Kurevija dodavši kako je listu sastavljao na način da uzme u obzir mladost, školovanje, iskustvo, ali i ugled u selu koji je također bitan. Priznao je kako već treći mandat slaže listu na način da dio ljudi uvijek zamijeni i omogući ulazak mladima.

Zgrada Općine Veliko Trojstvo/Foto: LAG Sjeverna Bilogora
Zgrada Općine Veliko Trojstvo/Foto: LAG Sjeverna Bilogora

Od Dalibora Jurine, povjerenika HSS-a Bjelovarsko – bilogorske županije saznali smo kako je glasovanje članova HSS-a u Velikom Trojstvu bilo tajno. Povjerenje je dobio aktualni načelnik Ivan Kovačić koji je time novi/stari kandidat za općinsku fotelju.

- Svakodnevno sam u kontaktu s Kurevijom i Kovačićem i mogu reći kako nam je to najbolja općinska organizacija u županiji – uvjerenja je Jurina.

Izgubio povjerenje

No, da tamo ipak ne cvatu ruže saznali smo iz neslužbenih izvora.

Naime, sastanak i potom glasovanje putem kojeg su članovi stranke dali prednost aktualnom čelniku Općine Ivanu Kovačiću bilo je sve, samo ne glatko. Kurevija i njegovi pristaše HSS-a, mahom iz jednog općinskog naselja, bili su toliko uvjereni da će Kurevija dobiti prednost naspram Kovačića, da su već počeli prikupljati potpise za njegovu kandidaturu. Budući da se to nije dogodilo, neslužbeno doznajemo kako je Kurevija napustio sastanak i razdužio službeni mobitel. Više nam je osoba, ne želeći javno reći svoj identitet, potvrdilo ovu priču pa izgleda da je najdugovječniji načelnik još jednom pobrao simpatije, ali i izazvao vjernost kod svojih Velikotrojšćana.

Siniša Kovačić zbog bolesti odustao je od kandidature, no stricu je poželio dobar uspjeh na izborima/Foto: Privatni album
Siniša Kovačić zbog bolesti odustao je od kandidature, no stricu je poželio dobar uspjeh na izborima/Foto: Privatni album

Izbačen iz HSS-a

Inače, osim Kovačića koji ide po svoj osmi mandat, u utrku za načelnika ide HSLS-ov Marko Kutanjac, HDZ-ov Krešimir Vukoša i Tomislav Bedeković iz Domovinskog pokreta. Možda najveće iznenađenje izbora je da se ipak neće sučeliti aktualni načelnik i njegov nećak Siniša Kovačić koji je najavljivao svoju kandidaturu. Ali ne zato što se uplašio strica, već zato što se razbolio.

- Definitivno ne idem na izbore. Nažalost, čeka me još dug oporavak nakon teškog oblika koronavirusa. Pluća su mi u lošem stanju i prema preporuci liječnika, nisam spreman za dodatne napore – kazao nam je Siniša Kovačić koji je već 15-ak godina aktivan u radu Općine, vatrogastvu, Školskom odboru i KUD-u.

Općina Veliko Trojstvo sve je popularnija destinacija za život mladih obitelji/Foto: TZ BBŽ
Općina Veliko Trojstvo sve je popularnija destinacija za život mladih obitelji/Foto: TZ BBŽ

Podrška stricu

- Meni nije do financija ili moći. Nisam gladan pozicije. Imam dobar posao, no htio sam nastaviti volontirati i dati svoj maksimum za razvoj Općine Veliko Trojstvo – potvrdio nam je mlađi Kovačić kojeg je inače iz HSS-a izbacio upravo Miljenko Kurevija.

- Htio me se riješiti pa me izbacio iz stranke, vjerojatno sam mu došao preblizu jer sam javno rekao što mi nije pravo. A budući da je Krešo Beljak svima dao faraonske ovlasti, Kurevija je to iskoristio i izbacio me iz HSS-a. Očito je razlog bio strah pa me morao likvidirati – uvjeren je Kovačić mlađi koji se kandidirati mislio kao nezavisni. Iako je razmišljao o Demokratskom HSS-u, to se nije dogodilo. Na kraju je simpatično što svom stricu želi uspjeh na izborima na kojima je uvjeren da će postići odličan rezultat. Ništa manje svojim radom i iskustvom, smatra Siniša, nije ni zaslužio.

Načelnik Općine Ivan Kovačić nositelj je liste za Općinsko vijeće i kandidat za načelnika/Foto: Martina Čapo
Načelnik Općine Ivan Kovačić nositelj je liste za Općinsko vijeće i kandidat za načelnika/Foto: Martina Čapo

Iako smo htjeli čuti komentar aktualnog načelnika Ivana Kovačića o svim zbivanjima u stranci, ali i navodnim trzavicama unutar nje, do njega jučer, ali niti danas nismo uspjeli doći. Odgovorio je porukom kako je na putu, iako nam je jučer obećao uzvratiti poziv.

________________________________________

Kurevija: Ništa od toga nije istina, Siniša se sam izbacio!

Budući da su pale neke ozbiljne optužbe na račun Miljenka Kurevije, ponovno smo ga kontaktirali i molili komentar.

- Riječ je o službenom telefonu i ja ne želim sebi dozvoliti da mi netko kaže da ga koristim onda kada na to nemam pravo. Stoga sam ga vratio. Što se tiče glasanja, ja sam tajno glasanje i ranije napravio, na prijašnjim izborima i to nije ništa neobično, a nikakvog napuštanja sastanka nije bilo. Kovačić mlađi je sam sebe izbacio iz stranke. Naime, nakon što smo održali sastanak na kojem se odlučivalo tko ostaje, a tko odlazi iz HSS-a, zapisnik s tog sastanka otišao je u Zagreb. Nakon što je tamo pročitan, Siniša Kovačić je ispraćen iz stranke. On je svojim izjavama sam sebe izbacio.