Fotografija: Bjelovarski plesači bili su izvrsni u Velikom Trojstvu/Foto: ŠPK H-8
Galerija
Bjelovarski plesači bili su izvrsni u Velikom Trojstvu/Foto: ŠPK H-8

NA DOMAĆEM TERENU Bjelovarska plesačica Ria Romek u Velikom Trojstvu osvojila dva zlata

Iz Bjelovara je plesalo 15 solo plesačica i dva plesna para. ŠPK ˝H-8˝ okitio se s dva zlata, četiri srebra i jednom broncom. U Velikom Trojstvu ponovno se pleše već 13. svibnjaVELIKO TROJSTVO – Bjelovarski plesači su obilježili Svjetski dan plesa organizacijom međunarodnog bodovnog turnira u standardnim i latino-američkim plesovima koji se protekle subote održao u Velikom Trojstvu. Plesačice i plesači Športsko plesnog kluba H-8 osvojili su čak 7 medalja.

Plesni događaj održao se pod pokroviteljstvom Grada Bjelovara, Bjelovarsko-bilogorske županije i Općine Veliko Trojstvo. Uz plesače iz Bjelovara, na turnir su stigli i najbolji sportski plesači iz Hrvatske i Slovenije.

Hip hoperi i jazz danceri/Foto: ŠPK H-8
Hip hoperi i jazz danceri/Foto: ŠPK H-8
Bjelovarski plesači/Foto: ŠPK H-8
Bjelovarski plesači/Foto: ŠPK H-8

U sportskoj dvorani Osnovne škole Veliko Trojstvo natjecalo se i svoje koreografije predstavilo gotovo 250 plesača standardnih i latino-američkih plesova.

Sedam medalja

Iz Bjelovara je plesalo 15 solo plesačica i dva plesna para. ŠPK ˝H-8˝ okitio se s dva zlata, četiri srebra srebra i jednom broncom.

-Medalje za bjelovarski plesni klub osvojile su:

Ria Romek, dva zlata, i u standardnim i latino-američkim plesovima u kategoriji mladež, plesni razred D1;

Ria Romek osvojila je dva zlata, i u standardnim i latino-američkim plesovima/Foto: ŠPK H-8
Ria Romek osvojila je dva zlata, i u standardnim i latino-američkim plesovima/Foto: ŠPK H-8

Ramona Pečar, kategorija mlađa mladež, plesni razred B, 2. mjesto i srebrna medalja u standardnim te 2. mjesto i srebrna medalja u latino-američkim plesovima;

Ameli Vukobrat-Koščak, kategorija mladež, plesni razred B, 2. mjesto i srebrna medalja u standardnim plesovima te 2. mjesto i srebrna medalja u latino-američkim plesovima;

Lana Pogledić, kategorija osnovci, plesni razred D3, 3. mjesto i brončana medalja u standardnim plesovima dok je u latino-američkim plesovima bila četvrta.

Ostali sportski plesači standardnih i latino-američkih plesova ovoga puta nisu se okitili medaljama, ali su u velikoj konkurenciji pokazali jako dobre izvedbe i ostvarili slijedeće rezultate:

Marta, Ramona, Amelie, Sara i Matea/Foto: ŠPK H-8
Marta, Ramona, Amelie, Sara i Matea/Foto: ŠPK H-8

Jelena Ivanika, mlađi osnovci D1 – 7. mjesto u LA i 8. mjesto u ST;

Rahela Malenovski i Valentina Pribil, mlađi osnovci D1, podijelile su 10. mjesto u LA i ST plesovima;

Gloria Berec, osnovci D2, LA 4. mjesto, ST 4. mjesto

Glorija Berec/Foto: ŠPK H-8
Glorija Berec/Foto: ŠPK H-8

Erika Kiđemet, mlađa mladež D3, LA 9. mjesto, ST plesni razred C 12. mjesto;

Lana Ivanika, mlađa mladež D3, LA 12. mjesto, ST 7. mjesto;

Sara Haistor, mlađa mladež C, LA 11. mjesto, ST 9. mjesto;

Marta Novaković, mlađa mladež C, LA 12. mjesto, ST 12. mjesto;

Jana Polak i Matea Prskalo, mladež C, podijelile su 12. mjesto u LA plesovima, dok je Matea bila 11. u ST, a Jana 13. u ST plesovima;

Hana Birač, starija mladež C, LA 8. mjesto, ST 4. mjesto.

Rezultati plesnih parova

Petra Filipan i Borna Kovačević, kategorija mlađa mladež, plesni razred C, zauzeli su 6. mjesto u latino-američkim plesovima, a u standardnim plesovima osvojili su 5. mjesto;

Petra Filipan i Borna Kovačević/Foto: ŠPK H-8
Petra Filipan i Borna Kovačević/Foto: ŠPK H-8

Tia Ivana Palata i Leon Grgić, kategorija mladež, plesni razred C, na svom prvom zajedničkom natjecanju u plesnom paru, osvojili su 4. mjesto u latino-američkim plesovima i 4. mjesto u standardnim plesovima.

Tia Ivana Palata i Leon Grgić na svom prvom zajedničkom natjecanju u plesnom paru, osvojili su 4. mjesto u latino-američkim plesovima i 4. mjesto u standardnim plesovima/Foto: Privatni album
Tia Ivana Palata i Leon Grgić na svom prvom zajedničkom natjecanju u plesnom paru, osvojili su 4. mjesto u latino-američkim plesovima i 4. mjesto u standardnim plesovima/Foto: Privatni album

Program su upotpunile i Bjelovarske mažoretkinje i bjelovarski hip-hoperi i jazz danceri, kažu iz H-8.

Predsjednik kluba, Dragutin Hubak, čestita svim natjecateljima na ostvarenim rezultatima i zahvaljuje na potpori i pokroviteljstvu Gradu Bjelovaru, BBŽ-i Općini i Osnovnoj školi Veliko Trojstvo te svim ostalim sponzorima, donatorima i volonterima koji su omogućili organizaciju ove plesne manifestacije i koji su doprinijeli održavanje turnira na visokoj organizacijskoj razini.

-Slijedeće natjecanje, bodovni turnir za solo plesačice i plesne parove plesnih razreda D1 do C te kup za plesne parove, u standardnim i latinsko američkim plesovima održat će se u Zagrebu 26. i 27.05.2023. godine, a već slijedećeg dana 28.05.2023., na istom mjestu, pod pokroviteljstvom i u organizaciji WDSF-a, Svjetske plesne federacije, održat će se otvoreni turnir za sve solo plesačice za bodovanje na svjetskoj rang ljestvici.

Trofej Bilogore

Svim sportskim plesačicama i plesačima kluba, želimo puno sreće i uspjeha na ovim natjecanjima, poručuju iz H-8.

Valentina, Jelena i Rahela/Foto: ŠPK H-8
Valentina, Jelena i Rahela/Foto: ŠPK H-8

Podsjetimo, prvi bodovni turnir u BBŽ-u „Trofej Bilogora“ u umjetničkim plesovima (showdance, suvremeni ples, jazz, lyrical, produkcija, akrobatski ples i balet) održat će se 13.05.2023. godine u sportskoj dvorani Osnovne škole Veliko Trojstvo.

Klub poziva svu zainteresiranu djecu i mlade, koje zanimaju standardni i latino-američki, suvremeni i kreativni plesovi, hip-hop i jazz dance da se priključe ovom mladom, motiviranom i perspektivnom timu.

Sve dodatne informacije moguće je dobiti pozivom na broj mobitela 092 176 74 66.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!