Fotografija: Gradonačelnik Damir Lneniček i njegovi zamjenici Vanda Cegledi i Vladimir Bilek također su se primili posla/ Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Galerija
Gradonačelnik Damir Lneniček i njegovi zamjenici Vanda Cegledi i Vladimir Bilek također su se primili posla/ Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar

Na daruvarskoj šetnici uz rijeku Toplicu posađeno 25 medonosnih lipa

Sadnji su prisustvovali gradonačelnik Grada Daruvara Damir Lneniček, njegovi zamjenici Vanda Cegledi i Vladimir Bilek te čalnovi Pčelarske udruge BagremNa inicijativu sadnje medonosnog drveća Pčelarske udruge „Bagrem“ Daruvar i Grada Daruvara u srijedu ujutro je na šetnici uz Toplicu posađeno 25 novih sadnica lipe.

Ovo je treća, odnosno posljednja faza projekta sadnje lipa na šetnici i daruvarskim livadama koja je započela 2022. godine., pojašnjavaju iz Grada Daruvara. 

Lipe posađene na šetnici uz Toplicu/ Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Lipe posađene na šetnici uz Toplicu/ Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Sadnja lipsa na šetnici/ Foto: Predrag Uskoković Grad Daruvar
Sadnja lipsa na šetnici/ Foto: Predrag Uskoković Grad Daruvar

Lopate se primili i političari

Ukupno je uz šetnicu posađeno 65 sadnica lipe. Sadnji su prisustvovali gradonačelnik Grada Daruvara Damir Lneniček i zamjenici gradonačelnika Vanda Cegledi i saborski zastupnik Vladimir Bilek, te članovi Pčelarske udruge „Bagrem“ kao i gradska viša savjetnica za turizam i zaštitu okoliša mag. Tea Mik. Oni su se i sami "primili lopate" te simbolično zajedničkim snagama posadili lipu. 

Zajednička fotografija nakon sadnje lipa uz šetnicu/ Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Zajednička fotografija nakon sadnje lipa uz šetnicu/ Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar

Sadnja medonosnih lipa uz poznatu daruvarsku šetnicu samo je dio opsežnih radova na uređenju zelenila u centru i drugim dijelovima grada, o čemu smo OVDJE opširno pisali. U sklopu tih radova ukupno će na području Daruvara biti zasađeno 139 stabala, a dosad ih je uklonjeno 35.

- Drago nam je da se nastavlja tradicija, da su uz šetnicu opet medonosna stabla. Eto, uređujemo da bi grad bio što ljepši - kratko je rekao daruvarski gradonačelnik Damir Lneniček. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!