Fotografija: Novo mjesto u gradu za kupiti vrhunsku kavu nalazi se na Gradskoj tržnici/Foto: Martina Čapo
Galerija
Novo mjesto u gradu za kupiti vrhunsku kavu nalazi se na Gradskoj tržnici/Foto: Martina Čapo

U Bjelovaru otvoren prvi coffe corner: "Srušit ćemo mit da se iz aparata ne može popiti kvalitetna kava"

"Naši aparati kuhaju xl napitke, odnosno, imamo duple normative, ali ne za duplu cijenu", pojašnjava Andrej Bublić i otkriva kako se kupljena kava ili neki drugi napitak mogu platiti i putem mobilne aplikacijeBJELOVAR – Bjelovar, ali i Bjelovarsko-bilogorska županija mogu se pohvaliti novootvorenim prodajnim mjestom koje nudi vrhunsku kavu - iz aparata. Tako je, dobro ste pročitali. Vlasnik tvrtke Kavomat registrirane u Zagrebu, Oliver Kraš danas je stigao u Bjelovar kako bi građanima prezentirao novost na Gradskoj tržnici. Kraš, svečano otvorivši kavomat u Bjelovaru, tvrdi kako su u grad ovim korakom donijeli sa sobom nešto novo, drugačije, povoljno, ali nadasve vrhunsko.

Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo
Foto: Andrej Bublić
Foto: Andrej Bublić

- Na tržištu smo 15-ak godina, a u Bjelovaru našu kavu građani mogu kušati zadnjih osam godina, no ne u ovakvom formatu kakvog danas otvaramo. Imamo svoje aparate u tvrtkama, njih čak stotinjak na području Bjelovarsko-bilogorske županije, kazao je vlasnik kojeg je na ovaj korak ponukalo dobro iskustvo u obližnjoj Koprivnici.

Vrhunske kave

- Tržnica je srce grada, idealno mjesto da prezentiramo naš proizvod. Želimo srušiti mit i predrasudu da iz aparata ne možete dobiti kvalitetnu kavu. Nudimo razne tople napitke, zastupnici smo za nekoliko vrhunskih brendova kave i to je temelj naše kvalitete. Naravno, tu je i dobar normativ i odlična tehnologija, pojasnio je Kraš istaknuvši vrijednost njihovih najnovijih aparata koji se mogu pronaći na tržištu.

Nenad Martinovski, Andrej Bublić i vlasnik tvrtke Kavomat Oliver Kraš/Foto: Martina Čapo
Nenad Martinovski, Andrej Bublić i vlasnik tvrtke Kavomat Oliver Kraš/Foto: Martina Čapo
Foto: Andrej Bublić
Foto: Andrej Bublić

Svi znamo kako Bjelovarčani obožavaju kavu, no zanimalo nas je i kakva je cijena ove kave koja ne nudi uslugu, tj. konobara, odnosno stol i kompletnu uslugu kakva se može pronaći na terasama kafića.

- Mislim da je cijena visoko pristupačna s obzirom na kvalitetu. To moraju na kraju krajeva procijeniti naši kupci, poručio je Kraš zaključivši da se vrhunska kimbo kava u papirnatoj čaši s drvenom žicom može popiti već od 50 centi.

Bjelovarčanin Andrej Bublić koji je zadužen za ovaj poduhvat na domaćem teritoriju otkrio nam je kako je cofe corner samoposlužno prodajno mjesto koji će osim građana, zasigurno vizualno i okusno privući i neke nove, buduće partnere koji će sada na jednom od najprometnijih dijelova grada, na Gradskoj tržnici, moći popiti njihovu kavu.

Dupli normativi

- Bit ćemo otvoreni od 6 do 15 sati. Kupci će moći uzeti kavu po njihovom izboru. Znači, birat će između talijanskih Lavazza i Kimbo kava te Nescafea. Ono po čemu se razlikujemo, jest da naši aparati kuhaju xl napitke, odnosno, imamo duple normative, ali ne za duplu cijenu, pojašnjava Bublić i otkriva kako se kupljena kava ili neki drugi napitak mogu platiti i putem mobilne aplikacije.

Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo
Foto: Andrej Bublić
Foto: Andrej Bublić
Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo

Novost u gradu svojim dolaskom podržali su i dogradonačelnik Igor Brajdić kao i predsjednik Gradskog vijeća Nenad Martinovski.

- Uz dobre, domaće lokalne proizvođače, dobro je da imamo raznovrsnu ponudu. Nedavno smo vidjeli kako je svoje mjesto otvorila sirana iz Rovišća, a sada nam dolazi i kavomat. Sigurno će potražnja za kavom biti dobra, a naročito četvrtkom i subotom, kada znamo da su sajmeni dani. Ovo je dobra stvar za tržnicu kao i za Bjelovar općenito, poručio je Brajdić.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!