Fotografija: Foto: Grad Bjelovar
Galerija
Foto: Grad Bjelovar

Od jeseni na Veleučilištu Bjelovar diplomski studij sestrinstva: "Upisuje se 60 studenata"

"Ovaj program je usklađen s hrvatskim i europskim kvalifikacijskim okvirom, a to će osigurati da naši diplomanti steknu kompetencije prepoznate u Hrvatskoj, ali i širom Europe", smatra voditeljica studija Goranka RafajBJELOVAR - Nakon inicijalne akreditacije Stručnog diplomskog studija Sestrinstvo, na Veleučilištu u Bjelovaru studenti će od jeseni, akademske godine 2024./2025., studirati i na Stručnom diplomskom studiju Sestrinstva koji će trajati dvije godine.

Najveći broj studenata Veleučilišta studira upravo na tom smjeru, njih 446, te postoji veliko zanimanje za nastavak studija nakon dodiplomskog studija. Diplomski studij moći će upisati 60 studenata.

Povećanje broja studenata

Novost na Veleučilištu danas su predstavili gradonačelnik Dario Hrebak, dekanica Veleučilišta u Bjelovaru Zrinka Puharić, prodekanica za razvoj Tatjana Badrov, prodekan za nastavu Zoran Vrhovski te voditeljica stručnog studija Sestrinstva Goranka Rafaj.

Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar

- Velika je to stvar za naše Veleučilište čiji najveći broj studenata studira upravo Sestrinstvo. Vjerujem da će to povećati broj studenata, dati dodatnu kvalitetu Veleučilištu, a studentima iz cijele Hrvatske dati priliku da dođu u Bjelovar, poručio je gradonačelnik Dario Hrebak.

Ovim vijestima itekako je zadovoljna i dekanica Veleučilišta u Bjelovaru, Zrinka Puharić.

Prilika za daljnji razvoj

- Preddiplomski studij sestrinstva do sada je završilo više od tisuću studenata, a mnogi od njih su iskazivali interes za nastavak školovanja, zadovoljna je dekanica.

Voditeljica stručnog studija Goranka Rafaj kazala je kako se ovim programom zaokružuje obrazovni put medicinskih sestara i pruža im se prilika za daljnji razvoj.

- Studenti će učiti od iskusnih stručnjaka te imati pristup najnovijoj tehnologiji. Ovaj program je usklađen s hrvatskim i europskim kvalifikacijskim okvirom, a to će osigurati da naši diplomanti steknu kompetencije prepoznate u Hrvatskoj, ali i širom Europe, poručila je Rafaj.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!